Hoppa till huvudinnehåll

Ökenvandringen fortsätter – VPS fick igen en drömstart mot toppmotstånd, men ett spanskt hattrick gav Honka full poängpott

Borjas Martin Gonzales firar med Honkasupportrar.
Borjas Martin Gonzales firar med Honkasupportrar. Borjas Martin Gonzales firar med Honkasupportrar. Bild: Timo Hartikainen / All Over Press FC Honka

Det vill sig inte alls för VPS i fotbollsligan den här säsongen. Helt som för en vecka sedan gav Alain Ebewlle Vasalaget en fantastisk start, den här gången mot FC Honka, men än en gång klarade VPS inte av att försvara ledningen.

– Tiden är slut! Kom igen! Vi åker hem nu, skrek Honkalotsen Vesa Vasara från sidolinjen samtidigt som klockan rann ut.

VPS hade stunder innan reducerat till 2–3 på Nya Sandviken, men tiden tog slut. Det blev ytterligare en förlust för Vasalaget.

De svartvitrandiga var helt som en vecka sedan fördomsfria och framfusiga trots sitt utgångsläge. För en vecka sedan var det Alain Ebwelle som gav VPS en drömstart borta mot HJK – och kameruniern klev fram också mot tabellfyran Honka.

Ebwelle satte matchens första mål redan i matchens 16:e minut. Den här gången lyckades VPS behålla ledningen fram till pausvilan.

Men efter pausen kom Honka igen. Med besked.

"Inte tillräckligt bra"

Borjas Martin Gonzales satte 1–1 med en knapp halv timme kvar av dusten. Sju minuter senare steg spanjoren fram igen och satte 2–1.

VPS jakt på en kvittering kom av sig totalt med sex minuter kvar på klockan då Martin Gonzales avrundade sitt hattrick.

– Tre insläppta i andra halvlek är inte tillräckligt bra. Vi hade både bra och dåliga stunder, men i dag var vi nog dåliga, summerar Jonas Häkkinen i Ruutus tv-intervju efter matchen.

I och med segern steg Honka åtminstone tillfälligt upp till trea i tabellen. Esbolaget ligger nu på 30 poäng på 18 matcher, KuPS kan fortfarande stiga upp tillbaka förbi dem under söndagens omgång.

– Vi hade bestämt oss för att sätta in bollarna på våra lägen och Borjas levererade, myser Juha Hakola i tv-intervjun.

VPS ligger i sin tur fortfarande sist i ligan med nio poäng på 18 matcher. Avståndet upp till KPV, som gästar FC Lahti på söndag, är fyra poäng.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport