Hoppa till huvudinnehåll

Oroligheterna fortsätter i Hongkong - polisen har avfyrat tårgas mot demonstranter

Protesterna i Hongkong fortsätter och urartade i sammandrabbningar mellan polis och demonstranter under lördagen. Polisen använde sig av tårgas för att skingra demonstranterna efter att de vandaliserat fordon vid en polisstation i distriktet Tsim Sha Tsui.

Tiotusentals demonstranter intog gatorna i Hongkong i dag för nionde veckan i rad.

Ursprungligen grundades rörelsen i protest mot ett lagförslag som skulle rättfärdiga utlämning av brottsmisstänkta till Fastlandskina men har senare utvecklats till en bredare rörelse.

Dagens demonstration gav upphov till ett stort trafikkaos i och med att proteströrelsen blockerade en av Hongkongs huvudtunnlar.

Exakt hur många som deltog i dagens protester är oklart. Enligt arrangörerna rör det sig om cirka 120 000 människor, polisen menar att omkring 42 000 människor ska ha deltagit som mest.

Demonstranter i Hongkong 3.8.2019.
Tiotusentals demonstranter tågade genom området Mong Kok, i vanliga fall ett livligt shoppingdistrikt. Demonstranter i Hongkong 3.8.2019. Bild: AFP / Lehtikuva Hongkong
Demonstranter i Hongkong den 3 augusti 2019.
Demonstranter i Hongkong den 3 augusti 2019. Bild: AFP / Lehtikuva Hongkong

Nyhetsbyrån AP uppger att en del demonstranter ska ha kastat tegelstenar mot en polisstation och antänt bränder kring den. Tidningen South China Morning Post skriver att demonstranterna också ska ha vandaliserat fordon.

Källor: AP, South China Morning Post, Reuters