Hoppa till huvudinnehåll

Juniorlejonen avslutade med förlust mot Sverige – förbundskapten Helminen nöjd med tre vinster på fem matcher i träningsturnering: "Aldrig lätt att vinna här"

Anttoni Honka håller sitt klubblad i luften ovanför en puck.
Anttoni Honka gjorde mål mot Sverige (arkivbild). Anttoni Honka håller sitt klubblad i luften ovanför en puck. Bild: Christian J. Stewart / All Over Press Finland Anttoni Honka

Juniorlejonens sista match i World Junior Summer Showcase-turneringen i Plymouth slutade i förlust, när Sverige var starkare med 6–3. Juniorlejonen vann tre av fem matcher i turneringen, vilket gläder den färske förbundskaptenen Raimo Helminen.

De regerande juniorvärldsmästarna Finland kunde inte rå på Tre Kronor i den sista matchen.

Patrik Puistola och Anttoni Honka nätade för Juniorlejonen i den första perioden, som slutade 2–2. I den andra perioden drog Tre Kronor ifrån med tre mål. Puistola, till vardags i Tappara, gjorde ett till mål i den avslutande akten, men ett mål i tom bur av Sverige fastställde slutresultatet 3–6.

– Vi fick en bra lektion. Vi måste kunna göra en fullständig arbetsinsats för att vinna matchen, sade Juniorlejonens förbundskapten Raimo Helminen på förbundets webbplats.

Tre vinster på fem matcher

Juniorlejonen åkte till Plymouth efter att ha träningsspelat mot Schweiz (8–1) och Tjeckien (6–5) på hemmaplan i Vierumäki.

I World Junior Summer Showcase inledde Juniorlejonen med vinst mot USA White med 3–2. Därefter förlorade man mot USA Blue med 1–7, vann Kanada med 8–3 och USA med 6–5.

Helminen var nöjd med turneringen som helhet.

– Det ska sägas, att när man vinner matcher i Nordamerika så har pojkarna spelat väldigt bra. Här är det aldrig lätt att vinna, säger han på webbplatsen.

– Jag är mycket nöjd med pojkarnas insats och även med resultatet. Med helheten ska man vara riktigt nöjd.

Resultat:

Finland – Sverige 3–6 (2–2, 0–3, 1–1)

7.44 0–1 Samuel Fagemo (Filip Hallander, Jakob Bondesson)
12.09 1–1 Patrik Puistola (Anttoni Honka, Ville Heinola) pp
17.54 1–2 Albin Eriksson bp
19.25 2–2 Anttoni Honka (Ville Heinola, Kristian Tanus) pp
25.25 2–3 Marcus Karlberg (Oskar Back, Adam Ginning)
27.18 2–4 David Gustafsson (Filip Hallander, Axel Andersson)
33.14 2–5 Samuel Fagemo (David Gustafsson)
43.15 3–5 Patrik Puistola (Ville Heinola, Anttoni Honka)
56.14 3–6 Samuel Fagemo (Tobias Bjornfot) tm

Målvakter:
Justus Annunen FIN 15
Erik Portillo SWE 20