Hoppa till huvudinnehåll

Valtteri Bottas kontraktsförlängning inte säker trots allt? Stallchefen säger att valet ännu står mellan Bottas och Ocon: "Båda förtjänar platsen"

Valtteri Bottas pysslar med sin krage.
Bottas i gårdagens tidskval i Ungern. Valtteri Bottas pysslar med sin krage. Bild: EPA-EFE/All Over Press Valtteri Bottas

Lewis Hamiltons stallkamrat i Mercedes nästa år heter antingen Valtteri Bottas eller Esteban Ocon, berättar stallchefen Toto Wolff för Reuters. Mercedes-bossen säger att det är ett svårt beslut som man ännu inte tagit.

Valtteri Bottas har lyckats ta två deltävlingssegrar hittills denna säsong. Finländaren ligger på en andra plats i VM-tabellen, 41 poäng efter stallkamraten Lewis Hamilton.

Samtidigt går ryktena om Mercedes förartandem nästa säsong heta. Hamilton har redan kontrakt för nästa säsong, medan Bottas sitter på utgående kontrakt. För en vecka sedan kom tyska uppgifter om att Bottas skulle vara överens om en kontraktsförlängning.

Men riktigt klappat och klart är det ändå inte, menar Mercedes stallchef Toto Wolff. Österrikaren säger till Reuters att valet fortfarande står mellan Bottas och Esteban Ocon.

– Det är en fråga mellan Esteban och Valtteri, säger Wolff.

– Vi har diskuterat det länge inom teamet och jag har brottats med mig själv gällande vad som är rätt för stallet och för förarna.

Toto Wolff och Valtteri Bottas sitter och pratar
Wolff och Bottas. Toto Wolff och Valtteri Bottas sitter och pratar Bild: Pixathlon/REX/All Over Press Formel 1,Valtteri Bottas,Toto Wolff

"Ocon har energin och talangen som krävs"

Den 22-åriga fransmannen Ocon är för tillfället Mercedes reservförare. Wolff öppnade i juli för att man kanske skulle låta Ocon gå.

– På sätt och vis förtjänar båda två förarplatsen, Esteban eftersom han gått igenom tuffa sitationer och verkligen har energin och talangen som krävs för att vara i en Mercedes.

Esteban Ocon ser framåt.
Esteban Ocon. Esteban Ocon ser framåt. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Esteban Ocon

Wolff säger att Bottas skött sig väl denna säsong.

– Å andra sidan så har Valtteri erfarenheten och har igen bevisat hur snabbt han kan köra och är oerhört bra med och utvecklar stallet med Lewis.

Bottas fyller 30 år i augusti och kört för Mercedes sedan säsongen 2017.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport