Hoppa till huvudinnehåll

Helikopter hjälpte släcka brand i Lojo - terräng brann i Hangö igen

Brända träd och mark
Arkivbilden har inte med någon av bränderna att göra. Brända träd och mark Bild: Yle/Mari Latva-Karjanmaa bränder,skogsbränder,markbränder,släckning av bränder,eldsvådor,terrängbrand

Det brann på olika håll i Västnyland under helgen. Det brann ordentligt på en ö i Lojo sjö och i Lappvik brann 50x50 meter terräng.

På söndagen brann det också i Ingå. Det började brinna på ön Själholmen, men det var inte frågan om någon större brand.

Det samma kan inte sägas om branden i Lojo. En större brand bröt ut på söndagseftermiddagen på ön Liessaari. Området var 100 gånger 100 meter stort och svåråtkomligt eftersom marken var sluttande, säger brandmästare Marko Danielsson på Västra Nylands räddningsverk.

Räddningsverket använde sig av båtar och fyrhjulingar för att utföra släckningsarbetet. Även gränsbevakningens helikopter deltog i släckningsarbetena.

Släckningsarbetet pågick i 6-7 timmar. Räddningsverket utförde också eftersläckningsarbete på platsen på måndagen (5.8).

Det finns inga uppgifter om vad som orsakade branden.

Terräng brann igen i Hangö

En brand bröt ut i terräng i Lappvik i Hangö på lördagskvällen.

Larmcentralen meddelades vid 22-tiden. Då hade en person observerat rök vid korsningen av Viskovägen och Tvärminnevägen.

Då räddningsenheterna anlände till brandplatsen så brann ett område på 50 gånger 50 meter mellan Koverhar och järnvägen.

Hoppa över Twitterpostning

En ledningsenhet, tre släckningsenheter och två tankbilar deltog i släckningsarbetet.

De begränsade branden och påbörjade sedan släckning av brandhärdar. Släckningsarbetet tog ungefär en och en halv timme.

Ingen person skadades i branden. Polisen utreder orsaken till branden.

  • Silltraditionsmuseet Dikseli, Röölä

    Allt du någonsin velat veta om sill!

    Nu smakar det med sill! Rööläs sillfabrik höll hela det finska folket vid sill i flera årtionden – den imponerande sillfisketraditionen är nu förevigad i Finlands enda sillmuseum.

  • Märkets fyr, Hammarland

    Fyren på riksgränsen.

    Bada bastu i Finland och ta ett dopp i Sverige – utan passkontroll! Den kulturhistoriskt värdefulla fyren står på en kobbe där riksgränsen går tvärs över.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland