Hoppa till huvudinnehåll

Skandalomsusade Ryan Lochte vann första nationella titeln på fem år – känner sig mer i balans efter dotterns födelse och siktar mot nästa OS

Ryan Lochte
Ryan Lochte vann guld på 200 meter medley i de amerikanska mästerskapen. Ryan Lochte Bild: AFP / Lehtikuva simning,Ryan Lochte

Det blev ett guld för comebackande Ryan Lochte i de amerikanska mästerskapen. Lochte simmade hem sin första titel sedan 2014 då han vann 200 meter medley. Det här är en omstart för mig, säger Lochte.

Ryan Lochte har några problemfyllda år bakom sig. Under OS i Rio de Janeiro 2016 hittade han tillsammans med tre andra simmare på att de hade blivit rånade och hotade och dömdes senare till ett tio månaders tävlingsförbud.

I maj i fjol hamnade han i blåsväder igen efter att han på sociala medier avslöjat att han använt sig av intravenös dropp. Straffet blev 14 månaders avstängning samtidigt som han tampades med alkoholproblem.

Lochte som fyllde 35 år i lördags har nu avtjänat sitt straff och under helgens amerikanska mästerskap gjorde han comeback.

Lochte simmade hem guldet på 200 meter medley då han vann på tiden 1,57,57 – drygt fyra sekunder över hans eget världsrekord.

– Det kändes inte bra alls. För några år sedan var det väldigt lätt men det här är en omstart för mig. Sakta men säkert kommer jag tillbaka, säger Lochte om sitt guld som var det första i amerikanska mästerskapen på fem år.

Ryan Lochte pratar med journalister
Ryan Lochte. Ryan Lochte pratar med journalister Bild: AFP / Lehtikuva simning,Ryan Lochte

Familjen första prioritet

Lochte blev nyligen pappa och han berättar att det har gjort att han känner sig mer lugn och balanserad än tidigare under karriären.

– Sedan min dotter föddes har jag inte varit i bassängen speciellt mycket. Jag har bara fokuserat på familjen som betyder väldigt mycket för mig. Familjen har förändrat mig och gett mig nya perspektiv på livet.

– Bilden av att vara en festprisse trasslade till det och förföljde mig. Jag är inte den personen och kunde inte bry mig mer om den livsstilen. Nu firar jag genom att leka med mina barn, säger han.

Ryan Lochte har tagit tolv OS-medaljer varav två år individuella guld. Sitt första OS gjorde han i Aten 2004 och nu siktar han mot Tokyo nästa år. Kvalar han in blir det hans femte OS.

– Jag kommer att vara mycket bättre nästa år och jag ser verkligen fram emot det, säger han.