Hoppa till huvudinnehåll

Aleksander Barkov tar jättekliv när bästa centrarna i NHL rankas – Floridas kapten är fast besluten om att laget ska sluta underprestera

Aleksander Barkov med pucken.
Aleksander Barkov rankas som den fjärde bästa centern av NHL Networks. Aleksander Barkov med pucken. Bild: Julian Avram/Icon Sportswire ishockey,NHL,Aleksandr Barkov, Jr.

Inga fler ursäkter, säger Aleksander Barkov om den kommande NHL-säsongen där han ska försöka ta Florida till slutspel för första gången sedan 2016. Barkov har etablerat sig som en av de bästa centrarna i ligan och det syns också på den senaste rankinglistan.

Som ett led i uppladdningen inför den kommande säsongen rankar NHL Network de 20 bästa spelarna på varje position. Först ut är centrarna och två finländare platsar på listan: Aleksander Barkov och Sebastian Aho.

Aho är ny på listan och går in på 14:e plats medan Barkov tar ett stort kliv uppåt jämfört med förra året. I fjol rankades han som den trettonde bästa centern i ligan, nu är han fyra på listan.

– Barkov kan inte längre ses som underskattad. Han är en av de bästa defensiva centrarna i ligan, han är bra med klubban och kan skapa målchanser. Han är stor, stark och har otroliga händer, säger experten Mike Johnson.

Hoppa över Twitterpostning

Barkov prisades för sina insatser förra säsongen då han fick ta emot Lady Byng Trophy som delas ut till ligans mest sportsliga och gentlemannamässiga spelare.

Trots att Barkov gjorde 96 poäng förra säsongen lyckades Florida Panthers inte gå till slutspel. Den kommande säsongen ska det blir andra bullar – det är dags att sluta underprestera.

– Inga fler ursäkter och jag tror inte att vi kommer att behöva dem. Vi kommer att prestera i grundserien och förhoppningsvis gå till slutspel och sedan gå långt där, säger Barkov på NHL:s webbplats.

Aleksander Barkov på isen
Barkov gjorde 96 poäng i grundserien förra säsongen. Aleksander Barkov på isen Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press ishockey,NHL,Aleksandr Barkov, Jr.

Quenneville, Bobrovskij, Strålman...

Florida har förstärkt laget med flera tunga pjäser inför den kommande säsongen. I målet har man nu Sergej Bobrovskij, Anton Strålman är ny i försvaret och dessutom har man skrivit kontrakt med anfallarna Noel Acciari och Brett Connolly.

Florida har också en ny tränare i form av den trefaldiga Stanley Cup-vinnaren Joel Quenneville.

– Tidigare hade vi också ett bra lag som borde ha gått till slutspel och det är frustrerande att vi inte klarade av det. När en ny säsong står för dörren vill man inte tänka på det förgångna.

– Alla spelare är här för att vinna. Vi vill gå långt i slutspelet och vi ser verkligen fram emot kommande säsong, säger Barkov.

Finländaren har redan gjort ett stort intryck på nye tränaren Quenneville.

– Han är ett proffs och visar en otrolig hängivenhet till sporten. Det är spännande. Han är en lugn kille och sköter allt på rätt sätt, säger Quenneville.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport