Hoppa till huvudinnehåll

Klart: Wayne Rooney återvänder till England – blir spelande tränare för Derby County

Wayne Rooney klappar.
Wayne Rooney lämnar DC United i förtid. Wayne Rooney klappar. Bild: The Photo Access / Alamy/All Over Press Wayne Rooney

Wayne Rooney lämnar de amerikanska fotbollsplanerna för att återvända till de brittiska öarna. Rooney ansluter i januari nästa år till Championship-klubben Derby County, där han ska fungera som både spelare och medlem i tränarstaben.

Ryktena om Wayne Rooneys återkomst till Storbritannien visade sig vara sanna. 33-åringen ansluter till Derby County i januari, meddelar Championship-klubben på sin webbplats.

33-åringens kontrakt med klubben är 18 månader långt och innehåller en option om ytterligare ett år. Rooney ska både vara spelare och med i tränaren Phillip Cocus stab.

– Jag är väldigt exalterad över möjligheten som Derby County har gett mig, säger Rooney på webbplatsen.

Managern Cocu är även han ivrig över att få Rooney med i gänget.

– Wayne Rooney är otrolig talangfull och en spelare av allra högsta klass.

– Han har haft en underbar karriär, både inom klubbfotbollen och för England, och har ändå fortfarande så mycket att ge, menar Cocu.

Först ska Rooney ändå avsluta säsongen med DC United i MLS. Engelsmannen representerade Everton och Manchester United i Premier League innan han flyttade till MLS för ett drygt år sedan.

Den före detta landslagskaptenen hade egentligen två år kvar på kontraktet med DC United.

Läs mera:

Championship-klubb rycker i Wayne Rooney – kan få dubbelroll

Wayne Rooney är aktuell som spelande tränare för Derby County i näst högsta serien i England. Enligt brittiska medier har Rooney landat i England för att förhandla med klubben.