Hoppa till huvudinnehåll

Polska klubben släpper iväg Petteri Forsell – klar för HJK: ”Nu kan jag koncentrera mig på det väsentliga”

Petteri Forsell, Miedź Legnica
Petteri Forsell gjorde tretton mål i polska ligan förra säsongen. Petteri Forsell, Miedź Legnica Bild: imago/Newspix/ All Over Press Petteri Forsell

Petteri Forsell kommer att spela för HJK under resten av säsongen. Klubbytet blev helt klart sent på måndagskvällen. För att behålla min plats i landslaget känner jag att det är bättre att spela för HJK än i polska andraligan, säger Forsell.

Petteri Forsell var inte speciellt sugen på att följa med Miedz Legnica till den polska andraligan och därför blev det aktuellt med ett klubbyte.

HJK nappade och på måndagskvällen kom den officiella bekräftelsen på att Forsell lånas ut under resten av säsongen. HJK har också möjlighet att köpa loss mittfältaren till nästa säsong.

– För att behålla min plats i landslaget känner jag att det är bättre att spela för HJK än i polska andraligan. Nu är allt i ordning och jag kan koncentrera mig på det väsentliga nämligen att spela, säger Forsell på klubbens webbplats.

Petteri Forsell är spelklar redan i kväll då HJK möter FC Riga på bortaplan i den tredje kvalomgången till Europa League.

– Vi har matcher mot Europeiskt motstånd och vi jobbar nu för att de ska bli fler än dessa två. I fotbollsligan gäller det att skrapa ihop mer poäng och kämpa om mästerskapet. Det var också en orsak till att jag kom till klubben, säger han.

28-årige Forsell gjorde tretton mål i den polska ligan förra säsongen. Han har tidigare spelat ligafotboll för VPS och IFK Mariehamn.

I landslaget har Petteri Forsell spelat tolv matcher och gjort ett mål.

Läs mera:

Petteri Forsell nära en comeback till fotbollsligan – har redan rest till Lettland där HJK spelar på tisdagskvällen

Fotbollsligaklubben HJK skriver på sin webbplats att mittfältaren Petteri Forsell är nära en övergång till klubben. Om allt går som planerat kan Forsell finnas med i HJK:s laguppställning i Europa League-kvalmatchen mot Riga FC. I fotbollsligan har HJK haft problem och är bara femma då en tredjedel av serien återstår.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport