Hoppa till huvudinnehåll

Diego Forlán avslutar karriären: "En vacker scen full av minnen och känslor stängs"

Diego Forlan joggar.
Diego Forlan joggar. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Diego Forlán

Diego Forlán har gjort sin sista match på fotbollsplanerna. 40-åringen meddelar själv på Twitter att det är dags för nya utmaningar. Uruguayanen representerade flera europeiska storklubbar under sin karriär och blev vald till turneringens bästa spelare i VM 2010.

På klubbnivå spelade Forlán fyra säsonger för Atletico Madrid i La Liga. Före det hade han representerat bland annat Manchester United och Villareal i kortare perioder.

Efter tiden i Atletico spelade uruguayanen för Inter och flera olika klubbar i Sydamerika och Asien. Forláns sista klubb blev Kitchee i Hongkong.

För det uruguayanska landslaget gjorde Fórlan 36 mål på 112 matcher.

Något som många minns honom för är hans insatser i fotbolls-VM 2010. Där ledde han som lagkapten sitt landslag till semifinal. Uruguay förlorade till slut bronsmatchen mot Tyskland. Själv gjorde han fem mål i turneringen och blev vald till VM:s bästa spelare.

– Efter 21 år har jag fattat beslutet att avsluta min karriär som proffessionell fotbollsspelare. En vacker scen full av minnen och känslor stängs, men en annan av nya utmaningar kommer att börja. Tack till alla som på ett eller annat sätt följde mig på denna väg! skriver den före detta anfallarstjärnan själv på Twitter.

Texten uppdaterad klockan 20.51 med korrigering gällande Uruguays placering i VM 2010.