Hoppa till huvudinnehåll

Droger inblandade i krock i Karleby – polisen har gripit två personer

Poliser och brandmän står runt en bil som har krockat i centrum av en stad.
Två bilar kolliderade i korsningen mellan Karlebygatan och Torggatan i Karleby på tisdagen. Poliser och brandmän står runt en bil som har krockat i centrum av en stad. Bild: Ari Vihanta / Yle Karleby,Österbotten,kollision

Polisen har gripit två personer efter en kollision som inträffade i en korsning i Karleby centrum på tisdagen. Föraren flydde från kollisionsplatsen till fots.

Polisen tror sig veta vem av de gripna personerna som körde bilen. Ärendet utreds som grovt äventyrande av trafiksäkerheten och rattfylleri, eftersom föraren verkar ha varit drogpåverkad.

Bilen var inte registrerad och polisen misstänker att föraren inte heller hade körrätt.

Polisen fortsätter utredningen med att bland annat höra ögonvittnen och de som var inblandade i kollisionen.

Polisen följde efter bilen innan krocken

Bilen som körde i väldigt hög hastighet längs Karlebygatan kolliderade med en annan bil i trafikljusen vid korsningen med Torggatan och fällde samtidigt ett elskåp och en trafikljusstolpe.

Innan krocken hade polisen följt efter bilen från polisstationen. Någon regelrätt biljakt var det dock inte fråga om, utan polisen följde bilen på avstånd, berättar utredningsledare Anders Åfors.

Artikeln är en översättning av Yle Uutisets artikel "Huumeet osallisena rajuun risteyskolariin Kokkolassa – Poliisi ottanut kiinni kaksi henkilöä", skriven av Ari Vihanta.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten