Hoppa till huvudinnehåll

Patrick Westerholm lämnar Holstebro efter nästa säsong – väljer att inte förlänga sitt kontrakt: "Han kommer att bli svår att ersätta"

Patrick Westerholm delar ut instruktioner från sidlinjen.
Patrick Westerholm har varit framgångsrik med TTH Holstebro. Patrick Westerholm delar ut instruktioner från sidlinjen. Bild: imago images / PanoramiC/ All Over Press Team Tvis Holstebro,patrick westerholm

Säsongen 2019-20 blir Patrick Westerholms sista vid rodret för den danska ligaklubben TTH Holstebro. Den tidigare finländska landslagsspelaren är tacksam för sin tid i klubben, men menar att det är dags för nästa steg i tränarkarriären.

I fyra säsonger har Patrick Westerholm fungerat som chefstränare för TTH Holstebro – och det blir en säsong till, därefter lämnar Karissonen klubben.

Westerholm meddelar på Holstebros webbplats att det är dags för nya utmaningar efter att hans kontrakt med Holstebro tagit slut den 1 juli 2020. Tränaren är nöjd med sin tid i den danska klubben.

– Hittills har jag haft fyra riktigt bra år med TTH Holstebro, jag är stolt över den utveckling som klubben gjort under tiden, säger Westerholm på webbplatsen.

Har lyckats med mindre medel än toppkonkurrenter

Under hans tid i Holstebro fixade klubben bland annat ett silver i den danska ligan, cupguld och dessutom lagets första Champions League-deltagande genom tiderna. Westerholm har två gånger blivit vald till årets tränare i Danmark.

– Det har varit en bra tid, men jag känner nu att det är dags för nya upplevelser där jag ska pröva mig själv i nya miljöer och förhoppningsvis kunna utvecklas som tränare.

Som spelare representerade Westerholm KIF Kolding, Skjern Håndbold och HC Midtjylland i Danmark. Under tränarkarriären har han basat för SønderjyskE:s damer, varit assisterande tränare för Team Esbjergs damer, samt både fungerat som assisterande tränare och senare haft huvudansvaret för HC Midtjyllands herrar.

Holstebro-chefen John Mikkelsen sparar inte på lovorden gentemot 44-årige Westerholm.

– Patrick har gjort några tydliga och vackra spår i vår klubbhistoria under de senaste fyra åren och han kommer att bli svår att ersätta.

– Patrick har, med mindre medel än de andra topplagen, skapat ett lag och resultat som vi bara kan imponeras av, säger Mikkelsen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport