Hoppa till huvudinnehåll

Ilta-Sanomat: Skatteförvaltningen har skickat ut tiotusentals felaktiga beskattningsbeslut

Skatteförvaltningen i Åbo.
Skatteförvaltningen i Åbo. Bild: Yle/Linus Hoffman skattebyrå,beskattning,skattedeklaration,förhandsifylld skattedeklaration,Skatteförvaltningen,skatteförvaltning

Skatteförvaltningen har skickat ut möjligtvis tiotusentals felaktiga beskattningsbeslut, berättar Jarkko Levasma som är utvecklings- och dataförvaltningsdirektör vid Skatteförvaltningen till Ilta-Sanomat.

Enligt Skatteförvaltningen verkar det ha skett ett fel i samband med utskrivningen som har gjort att kunders information har förväxlats i de utskrivna beskattningsbesluten.

Det handlar inte endast om brev till privatpersoner och Skatteförvaltningen utreder nu hur allvarligt och brett problemet är, säger Levasma till Ilta-Sanomat.

- Det är vid det här laget svårt att säga ifall det har läckt några känsliga uppgifter, men åtminstone står det fel namn på beskattningsbesluten.

Levasma uppmanar kunder som har fått felaktiga beslut att förstöra dem och ta kontakt med Skatteförvaltningen.

Korrigerade beskattningsbeslut kommer i varje fall att skickas ut till dem som har fått felaktiga, också fastän Skatteförvaltningen inte skulle meddela om ett felaktigt beslut.

Källa: Ilta-Sanomat, STT