Hoppa till huvudinnehåll

Oliver Helander har spikat datumet för en comeback – nobbar Diamond League, tävlar i Esbo om en dryg vecka "förutsatt att inget oväntat händer”

Oliver Helander.
Oliver Helander. Oliver Helander. Bild: Tomi Hänninen Oliver Helander

Spjutkastaren Oliver Helander kommer högst antagligen att vara tillbaka den 18 augusti då GP-deltävlingen i friidrott går av stapeln i Esbo. Alternativet var att tävla i Diamond League, men bekräftelsen därifrån dröjde för länge.

Det bekräftar Helanders tränare Glenn Lignell för Yle Sporten.

– Dessutom skulle det antagligen ha blivit ett nej. Så Oliver valde att ställa in sig på det säkra alternativet och förbereder sig nu för att tävla i Esbo, berättar han.

Varför skulle det sannolikt ha blivit ett ”nej” från arrangörerna? Oliver Helander är ju ändå världssjua.

– Så vitt jag har förstått det så hade de redan fyllt deltagarlistan. Vi var för sent ute helt enkelt och hamnade på en reservlista, säger Lignell.

Med andra ord blir det comeback i Esbo nästa veckas söndag. Helander laddade själv upp en video på Instagram i går som bevis på att rehabiliteringen närmar sig sitt slut.

Öppna Instagram-inlägget

– Det har gått helt bra framåt. Kastandet har gått bra så jag ser med tillförsikt på de kommande veckorna, säger Lignell.

– Jag ser optimistiskt på resten av säsongen, tillägger han.

Lignell understryker också att arrangörerna i Esbo måste godkänna att Helander deltar där.

– Men det skulle nog överraska mig om de säger nej. Så förutsatt att inget oväntat händer under träningarna nästa vecka så tävlar han där, säger Lignell.

Yle sänder GP-deltävlingen i Esbo nästa söndag med svenskspråkigt referat direkt i TV2 och på Arenan.

Ilta-Sanomat var först ute med nyheten om att Helander bestämt sig för att tävla i Esbo.