Hoppa till huvudinnehåll

Mäktig upphämtning av HIFK – gjorde tre mål på nio minuter mot KPV

Erikson Carlos jublar med publiken.
Erikson Carlos gjorde två mål mot KPV. Erikson Carlos jublar med publiken. Bild: Lehtikuva fotboll,HIFK Fotboll,Erikson Carlos Batista dos Santos

Erikson Carlos var matchens lirare då hemmastarka HIFK vände och vann mot nästjumbon KPV. Carlos gjorde själv två mål i matchen och låg bakom lagets tredje fullträff.

Grundserien i herrarnas fotbollsliga närmar sig sitt slut. I slutet av den här månaden har samtliga lag spelat 22 matcher och serien delas in i en övre och nedre slutserie.

Helsingfors IFK är i allra högsta grad med i kampen om en plats i den övre slutserien. Laget tog i kväll ett steg närmare den viktiga sjätteplatsen då man besegrade KPV men det var ingen lätt seger.

KPV ledde med 2–0 efter den första halvleken efter mål av Ishmael Yartey och Milos Josimov men i den andra halvleken kom HIFK tillbaka och vände matchen på nio minuter.

Två mål av Erikson Carlos

Först rullade Erikson Carlos in bollen i tomt mål efter att KPV:s målvakt Teppo Marttinen missbedömt en utrusning och sedan lobbade han in kvitteringen.

Nio minuter efter det första målet sköt Carlos i stolpen men på returen fanns Luis Henrique som prickade in 3–2 och fullbordade HIFK:s vändning.

– Vi drabbades inte av panik. I andra halvlek lyckades vi skapa press mot KPV:s mål och fick en ordentlig boost efter det första målet. En fin halvlek av hela laget, säger HIFK:s Jukka Halme till Ruutu+.

Erikson Carlos hoppar och jublar
Erikson Carlos var matchens lirare. Erikson Carlos hoppar och jublar Bild: Lehtikuva fotboll,HIFK Fotboll,Erikson Carlos Batista dos Santos

Dagens seger förde upp HIFK på sjunde plats i tabellen.

– Det ser riktigt bra ut just nu, säger Halme.

För KPV var förlusten riktigt tung och mittfältaren Patrick Byskata var allt annat än nöjd med lagets insats.

– Leder man med 2–0 i paus så borde man klara av att hålla det. Vi gjorde dumma misstag i andra halvlek. Vi borde ha klarat av att komma till bättre anfall, säger Byskata.

Resultat:

HIFK – KPV 3–2 (0–2)
25 min 0–1 Ishmael Yartey
44 min 0–2 Milos Josimov
63 min 1–2 Erikson Carlos
70 min 2–2 Erikson Carlos
72 min 3–2 Luis Enrique

Läs också

Nyligen publicerat - Sport