Hoppa till huvudinnehåll

Alexandra Roos fortsätter att spela handboll – lockades tillbaka av tränaren: "Jag fick ta mig en funderare innan jag tackade ja"

Finland-Slovakien 9.3.2016
Alexandra Roos i landslagströjan. Finland-Slovakien 9.3.2016 Bild: Yle/Janne Karinkanta Alexandra Roos,handboll,Finlands damlandslag i handboll,finlands damlandslag i

Alexandra Roos fortsätter att spela handboll i den svenska klubben Skara HF. I april meddelade den nu 30-åriga handbollsspelaren, efter att ha genomgått till sin fjärde knäoperation, att karriären är över. Ett beslut som hon nu har omprövat. Jag har på egen hand hållit igång med träningen efter operationen, säger Roos på klubbens webbplats.

– Att säga hejdå till detta är det mest hjärtskärande jag har varit med om, skrev Roos i ett inlägg på sociala medier i våras.

Nu meddelar ändå Roos tidigare klubb Skara HF på sin webbplats att karriären fortsätter.

– Vi är mycket nöjda med den här uppgörelsen, säger Gunilla Flink som ingår i sportgruppen.

– Hon betyder mycket trygghet för vårt lag, inte minst i försvarsspelet. Hon gjorde ju en utmärkt säsong ifjol, innan hon blev skadad.

"Magnus ringde"

Ett samtal från tränaren Magnus Frisk fick Roos att tänka om.

– Jag har på egen hand hållit igång med träningen efter operationen. När Magnus ringde mig för två veckor sedan och undrade om jag kunde ställa upp för spel även den kommande säsongen fick jag ta mig en funderare innan jag tackade ja.

Skara HF har seriepremiär i SHE den 14 september mot Kungälvs HK.