Hoppa till huvudinnehåll

Gravören stod för en pinsam miss – Robin Lehner publicerade bild på sin NHL-buckla: "Du hade ett jobb"

Robin Lehner och frun Donya deltog i NHL:s prisgala före midsommar.
Robin Lehner och frun Donya deltog i NHL:s prisgala före midsommar. Robin Lehner och frun Donya deltog i NHL:s prisgala före midsommar. Bild: Jeff Speer/Icon Sportswire/AOP Robin Lehner

Den svenska ishockeymålvakten Robin Lehner prisades efter säsongen med NHL-bucklan Bill Masterton Memorial Throphy. Nu har den graverade trofén levererats till honom, men får av allt att döma att graveras om.

Bill Masterton Memorial Throphy delas årligen ut till en NHL-spelare som på bäst sätt exemplifierat ihärdighet, sportsmannaanda och hängivenhet till ishockey.

I september 2018 gick Lehner ut och berättade till The Athletic (bakom betalmur) om sina mentala problem.

31 spelare var nominerade och under NHL:s prisgala före midsommar delades priset ut till Lehner.

Nu har pokalen graverats och levererats till Lehner, men med en stor miss. Lehner representerade förra säsongen New York Islanders, inte rivalen New York Rangers som är ingraverad på bucklan.

– Du hade ett jobb, skriver Lehner i ett uppmärksammat Twitterinlägg som även är försett med en bild på trofén.

Hoppa över Twitterpostning

28-åringen hade en lyckad säsong i Islanders och var också en av tre nominerade till Vezinapriset som delas ut till säsongens bästa målvakt. Priset gick ändå till Andrej Vasilevskij i Tampa Bay Lightning.

Lehner satt på ett utgående kontrakt med New York Islanders och lyckades efter säsongen inte komma överens om en förlängning. Istället kritade svensken på ett ettårskontrakt med Chicago Blackhawks.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport