Hoppa till huvudinnehåll

Misären fortsätter för VPS – föll med uddamålet: ”En tom känsla”

Timi Lahti i VPS
Timi Lahti gjorde VPS mål mot RoPS. Timi Lahti i VPS Bild: Matti Raivio / All Over Press fotboll,Vaasan Palloseura,Timi Lahti,Lahti

VPS befinner sig i fritt fall. 18 matcher utan seger blev 19 då VPS föll på bortaplan mot RoPS. Ligajumbon saknade inte målchanser i matchen men Antonio Reguero gjorde en stark insats i Rovaniemilagets mål.

Den här ligasäsongen har varit bedrövlig för VPS. Vasalaget har gått från match till match utan seger samtidigt som klubben har stora ekonomiska problem.

Laget spelar för sin överlevnad under resten av säsongen och om det ska spelas någon ligafotboll i Vasa nästa säsong krävs det att trepoängarna börjar komma.

Det lyckades man inte med på bortaplan mot tabelltian RoPS. VPS spelade sin 19:e match utan seger den här säsongen då RoPS vann med 2–1.

– Det är en ganska så tom känsla just nu. Alla vet att det är tufft just nu men vi spelare ger inte upp, säger lagkaptenen Sebastian Strandvall till Ruutu+.

Reguero storspelade för RoPS

Uppförsbacken blev stor för VPS direkt i början av matchen. Redan i den femte minuten tog sig Youness Rahimi igenom försvaret och satte 1–0 för RoPS.

Men VPS kom tillbaka ganska så snabbt. Tolv minuter senare var Timi Lahti på rätt plats och tryckte in bollen efter en frispark av Sebastian Strandvall.

Efter kvitteringsmålet hade både Strandvall och Steven Morrissey chanser att ge VPS ledningen men RoPS-målvakten Antonio Reguero gjorde en stark match mellan stolparna.

Efter en timmes spel var det i stället RoPS som tog ledningen igen då Matias Tamminen nätade efter en hörna.

Alain Ebwelle fick ett gyllene läge att kvittera nästan omgående men Reguero räddade till en hörna och RoPS kunde sedan hålla undan och vinna.

– Vi släppte in två onödiga mål i den här matchen så visst grämer det. Vi var farliga i första halvlek men inte riktigt skarpa i avsluten och så räddade Reguero många chanser, säger Strandvall.

Resultat:

RoPS – VPS 2–1 (1–1)
5 min 1–0 Youness Rahimi
17 min 1–1 Timi Lahti
59 min 2–1 Matias Tamminen

IFK Mariehamn – Ilves 0–1
47 min 0–1 Ilari Mettälä

Läs också

Nyligen publicerat - Sport