Hoppa till huvudinnehåll

Stark avslutning på säsongen av Emma Kimiläinen – tog andra raka pallplaceringen

Emma Kimiläinen kör sin bil
Emma Kimiläinen slutade tvåa i säsongens sista tävling. Emma Kimiläinen kör sin bil Bild: imago images / Pakusch/ All Over Press motorsport,Emma Kimiläinen,W Series

Emma Kimiläinen avslutade den första säsongen i formelbilsserien W Series med en andraplats i Brands Hatch. Finländskan missade några tävlingar i serien men slutade på femte plats i VM-sammandraget.

Emma Kimiläinen hade siktet inställt på att knipa titeln då den första upplagan av W Series inleddes i våras. Men Kimiläinen fick ge upp den drömmen direkt då hon skadade nacken i den första tävlingen och var tvungen att stå över två lopp.

Sedan finländskan fick klartecken att köra igen har hon gjort det riktigt bra och visat att hon är en av de bästa förarna i serien.

För några veckor sedan vann hon i Assen och det följde hon upp med en andra plats i dagens tävling i Brands Hatch.

Kimiläinen kom iväg bra från sin fjärde startruta och passerade direkt Esmee Hawkey och lade sig hack i häl på Jamie Chadwick och Alice Powell.

Tättrion bjöd sedan riktigt tuff körning och efter några varv gick både Powell och Kimiläinen förbi VM-ledaren Chadwick.

Några varv senare kom säkerhetsbilen ut på banan efter att Miku Koyama snurrat av. Efter omstarten var det bara drygt fem minuter kvar av de 30 som körs och Kimiläinen kom aldrig till något läge att försöka utmana Powell om segern.

Jamie Chadwik vann den första historiska titeln i W Series. För Emma Kimiläinen blev det en femte plats i sammandraget med sammanlagt 53 poäng.

Resultat, Brands Hatch:

1. Alice Powell
2. Emma Kimiläinen +0,5
3. Beitske Visser +5,7
4. Jamie Chadwick +9,3
5. Fabienne Wohlwend +9,7
6. Vicky Piria +10,7

VM-serien:

1. Jamie Chadwick 110 poäng
2. Beitske Visser 100
3. Alice Powell 76
4. Marta Garcia 66
5. Emma Kimiläinen 53
6. Fabienne Wohlwend 51

Läs också

Nyligen publicerat - Sport