Hoppa till huvudinnehåll

Susanna Törrönen lyfte 125 kg i EM i bänkpress – kammade hem ett juniorguld och ett seniorsilver

Susanna Törrönen pressar upp tyngderna.
Susanna Törrönen tävlar i bänkpress. Susanna Törrönen pressar upp tyngderna. Bild: Bubi Asplund / Yle bänkpress,Svenska Finlands Idrottsförbund,Karis,Raseborg,Västnyland,Hangö,susanna törrönen

Den 21-åriga styrkelyftaren Susanna Törrönen från Sibbo skördade under veckoslutet stora framgångar i Luxemburg där EM i klassisk bänkpress arrangerades. På fredagen räckte 125 kg till EM-guld i juniorklassen, medan ett identiskt lyft på lördagen gav henne ett EM-silver i den öppna klassen.

På fredagen vann Susanna Törrönen EM-guld i damjuniorklassen 72 kg med resultatet 125 kg. Resultatet är även nytt juniorvärldsrekord.

I fredags utsågs Törrönen även till bästa EM:s bästa damjuniorlyftare. Den utmärkelsen bygger på en rangordning utifrån ett poängsystem.

Öppna Instagram-inlägget

På lördagen var det dags för Törrönen att tävla mot vuxna i den öppna 72 kg-klassen. Det blev samma resultat igen, 125 kg, som räckte till en EM-silverpeng. Svenskan Annika Zelander vann på resultatet 128 kg. Även Törrönen försökte sig på 128 kg men misslyckades.

Resultat:

72 kg, juniorklass:
1. Susanna Törrönen (Finland) 125,0
2. Matthildur Oskarsdottir (Island) 100,0

72 kg, öppen klass:
1. Annika Zelander (Sverige) 128,0
2. Susanna Törrönen (Finland) 125,0
3. Vilma Olsson (Sverige) 112,5