Hoppa till huvudinnehåll

Taket på fotbollsstadion i Alkmaar kollapsade – oklart hur det blir med det nederländska topplagets hemmamatcher

Taket har rasat på AZ Alkmaars hemmastadion.
Taket har rasat på AZ Alkmaars hemmastadion. Taket har rasat på AZ Alkmaars hemmastadion. Bild: EPA-EFE/VINCENT JANNINK/AOP AFAS Stadion

Det är i allra högsta grad ovisst var fotbollslaget AZ Alkmaar ska spela sina två hemmamatcher nästa vecka. Taket på lagets hemmastadion, som tar 17 000 åskådare, rasade på lördagen. Den moderna anläggningen är bara 13 år gammal.

Ingen kom till skada då taket på långsidan rasade i Alkmaar som ligger 50 kilometer norr om huvudstaden Amsterdam.

– Inga matcher kommer att spelas på stadion så länge som säkerheten inte kan garanteras, sade klubbchefen Robert Eenhoorn på lagets webbplats.

Utanför stadion.
Utanför stadion. Utanför stadion. Bild: imago images / Pro Shots/ All Over Press AFAS Stadion

AZ Alkmaar inledde säsongen med en 4–0-hemmaseger mot Fortuna Sittard för en vecka sedan. Den matchen sågs av 13 500 åskådare.

På söndagseftermiddagen spelar AZ Alkmaar på bortaplan mot Waalwijk. Nästa hemmamatch skulle spelas på torsdag då AZ Alkmaar ställs mot Mariupol i Europa League-kvalet. Om en vecka skulle i sin tur en hemmabatalj i ligan vänta.

Förra säsongen slutade AZ Alkmaar fyra i ligan. Laget vann ligan säsongen 2008–2009. Finländare som Thomas Lam, Niklas Moisander och Juha Reini har spelat för klubben.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport