Hoppa till huvudinnehåll

Kalle Multanen gjorde två mål och avancerade till trea i skytteligan – lämnar nu division 1 och fortsätter karriären i Italien

Arkivbild på Kalle Multanen som förra säsongen representerade KPV.
Arkivbild på Kalle Multanen som förra säsongen representerade KPV. Arkivbild på Kalle Multanen som förra säsongen representerade KPV. Bild: Matti Raivio/All Over Press Kalle Multanen

Målspottaren Kalle Multanen tog avsked med stil då han gjorde två mål mot TPV i KTP:s 6–1-seger på hemmaplan. Multanen, som nu är uppe i 98 fullträffar i division 1, åker imorgon till Italien där han ska inleda säsongsförberedelserna med sina nya klubb.

I fotbollens division 1 ledde KTP mot TPV med 1–0 i halvtid efter ett mål av Aleksi Pahkasalo i matchens 11:e minut.

I början av den andra halvleken smällde det till. Fyra hemmamål på 21 minuter såg till att KTP ledde med hela 5–0 efter 72 minuter. Slutsiffrorna skrevs slutligen 6–1.

Anfallsstjärnan flyttar söderut

Två av hemmamålen gjordes av den 30-årige anfallaren Kalle Multanen som förra veckan blev klar för en italiensk klubb. Hans nya klubb heter Giorgione Calcio och spelar på den femte högsta serienivån.

– Jag är verkligen nöjd och lycklig. Sedan barnsben har det varit en dröm att spela utomlands, sade Multanen till Kymen Sanomat.

– Jag hade verkligen inte trott att jag skulle få flytta utomlands i det här skedet av karriären. Visst har jag för länge sedan insett att det inte blir något kontrakt i en toppliga eller toppklubb.

Multanen, som i och med de två fullträffarna har gjort 98 mål i division 1 och samtidigt avancerade till trea i årets skytteliga, åker till Italien på tisdag där serien drar igång om en månad.

Skytteligan den 12 augusti

1. Salomo Ojala (FC Haka) 15 mål
2. Eliecer Espinosa (TPS) 12 mål
3. Kalle Multanen (KTP) 11 mål
4. Jahir Barraza (FF Jaro) 10 mål
5. Juho Mäkelä (AC Oulu) 9 mål
6. Akseli Ollila (EIF) 8 mål
7. Taiki Kagayama (MuSa) 7 mål

Segern innebär att KTP är ny seriefemma, då laget passerar både AC Oulu och Ekenäs IF.

TPV är fortsättningsvis kvar som nästjumbo med 14 poäng på 18 matcher. MYPA på sista plats har 10 poäng på 18 matcher. Endast jumbon degraderas till division 2.

Resultat:

KTP – TPV 6–1 (1–0)
11. 1–0 Aleksi Pahkasalo
51. 2–0 Kalle Multanen
63. 3–0 Tuomas Ollila
66. 4–0 Antti Mäkijärvi
72. 5–0 Kalle Multanen
75. 5–1 Tomi Ylinen
90+4. 6–1 Taaniel Usta

Läs också

Nyligen publicerat - Sport