Hoppa till huvudinnehåll

Mikko Koivu ses nu som tredje- eller fjärdecenter i Minnesota – tränaren är osäker på om hockeyspelaren kan gå för fullt i säsongsstarten

Mikko Koivu har spelat hela sin karriär i Minnesota.
Mikko Koivu har spelat hela sin NHL-karriär i Minnesota. Mikko Koivu har spelat hela sin karriär i Minnesota. Bild: Fred Kfoury III/Icon Sportswire/AOP Mikko Koivu

Den 36-årige Mikko Koivus knä opererades i början av februari och han tvingades avsluta NHL-säsongen i förtid. Tränaren Bruce Boudreau vet inte om Koivu kan gå för fullt om sju veckor men finländaren kan oavsett få nöja sig med en reducerad roll i laget. Koivu konkurrerar i tränarens papper om platsen som tredjecenter tillsammans med svensken Joel Eriksson Ek.

För Minnesota Wilds lagkapten Mikko Koivu tog NHL-säsongen slut i början på februari. I samma månad opererades knät och det blev endast 48 matcher och 8 + 21 = 29 poäng.

Ett halvår efter operationen och med cirka sju veckor kvar till NHL-premiären är det i allra högsta grad oklart för Minnesotas chefstränare Bruce Boudreau i vilket skick Koivu är.

I en intervju med The Athletic (bakom betalmur) presenterar Boudreau sina tankar om Minnesotas kedjekombinationer och han säger att en del beror på om Koivu kan gå för fullt direkt.

– Mycket beror på Mikkos hälsa, hur hans ben är. Behöver han matchas in försiktigt eller kan han gå för fullt direkt?

Koivu tredje- eller fjärdecenter

Trots att Koivu är en pålitlig defensiv spelare har han under sina år i Minnesota även burit ett stort offensivt ansvar.

Då Boudreau presenterar de tilltänkta anfallskedjorna står det ändå klart att Koivu verkar få ta ett kliv tillbaka. Eric Staal är given som förstacenter och den lovande 21-åringen Luke Kunin verkar få axla rollen som andracenter.

  1. Jason Zucker – Eric Staal – Mats Zuccarello
  2. Zach Parise – Luke Kunin – Kevin Fiala
  3. Jordan Greenway – Mikko Koivu/Joel Eriksson Ek – Ryan Donato
  4. Marcus Foligno – Koivu/Eriksson Ek – Ryan Hartman
  5. Extraanfallare: J.T. Brown och Victor Rask

Han antyder att en frisk Koivu ses som tredjecenter och en rostig Koivu som fjärdecenter i säsongsinledningen.

Bruce Boudreau fungerar som Minnesotas chefstränare.
Bruce Boudreau fungerar som Minnesotas chefstränare. Bruce Boudreau fungerar som Minnesotas chefstränare. Bild: Rich Graessle/Icon Sportswire/AOP Bruce Boudreau

I Minnesotas anfall är Kevin Fiala och Joel Eriksson Ek fortfarande utan kontrakt, men tränaren räknar med att parterna kommer överens före NHL kör igång.

– Jag gillar inte att röra om i kedjorna hela tiden, så vi kommer att experimentera en del under träningslägret och se hur det hela fungerar. Det bästa vore förstås om kedjorna som vi sedan startar säsongen med kunde hållas intakta.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport