Hoppa till huvudinnehåll

Oskar Osala har ännu inte bestämt sig för om hockeykarriären fortsätter: "För tillfället söker jag inte jobb"

Oskar Osalas Kärpät förlorade finalserien mot HPK med 3–4.
Oskar Osalas Kärpät förlorade finalserien mot HPK med 3–4. Oskar Osalas Kärpät förlorade finalserien mot HPK med 3–4. Bild: Tomi Jokela / All Over Press Oskar Osala

Den 31-årige ishockeyspelaren Oskar Osala har ännu inte fattat beslut om karriären fortsätter och i så fall var. Förra året tecknade han först i november på ett kontrakt med FM-ligalaget Kärpät och i år planerar han att spendera en stor del av hösten utomlands.

Osala uppger till Yle Sporten att han just nu är i USA och att han kommer att befinna sig utomlands till slutet av september.

Fortsätter hockeykarriären?

– Jag har inte fattat mitt beslut ännu men för tillfället söker jag inte jobb, meddelar Osala.

För ett år sedan valde Osala efter sju raka KHL-säsonger att inte krita på något kontrakt före de stora ligorna körde igång, utan tog medvetet en förlängd sommarpaus.

– Jag saknar fortfarande den där gnistan. Men jag spelar garanterat ännu i år, konstaterade Osala i slutet av september till Yle Sporten.

Kritade på för Kärpät i november

Osala tecknade den 12 november på ett kontrakt med Kärpät och var nöjd över sitt beslut att återvända till Finland.

– Vi lever bara en gång och jag vill njuta av vardagen lite mer än jag gjorde förra säsongen i Ryssland. Säsongen och att spela njöt jag nog av men jag insåg att jag vill uppleva annat också, sade han till Yle Sporten i januari.

I grundserien blev det 15 + 7 = 22 poäng på 29 matcher och i slutspelet 2 + 1 = 3 på 13 matcher. FM-ligaguldet avgjordes i en sjunde och avgörande finalmatch där HPK bortabesegrade Kärpät med 2–1 efter förlängning.

På den 31-årige anfallsspelarens meritlista finns bland annat två FM-silver, två KHL-guld och ett AHL-mästerskap. Osala har representerat Finland i två VM och ett OS. I NHL har finländaren noterats för totalt tre matcher i Washington Capitals och Carolina Hurricanes.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport