Hoppa till huvudinnehåll

Oskar Osala har ännu inte bestämt sig för om hockeykarriären fortsätter: "För tillfället söker jag inte jobb"

Oskar Osalas Kärpät förlorade finalserien mot HPK med 3–4.
Oskar Osalas Kärpät förlorade finalserien mot HPK med 3–4. Oskar Osalas Kärpät förlorade finalserien mot HPK med 3–4. Bild: Tomi Jokela / All Over Press Oskar Osala

Den 31-årige ishockeyspelaren Oskar Osala har ännu inte fattat beslut om karriären fortsätter och i så fall var. Förra året tecknade han först i november på ett kontrakt med FM-ligalaget Kärpät och i år planerar han att spendera en stor del av hösten utomlands.

Osala uppger till Yle Sporten att han just nu är i USA och att han kommer att befinna sig utomlands till slutet av september.

Fortsätter hockeykarriären?

– Jag har inte fattat mitt beslut ännu men för tillfället söker jag inte jobb, meddelar Osala.

För ett år sedan valde Osala efter sju raka KHL-säsonger att inte krita på något kontrakt före de stora ligorna körde igång, utan tog medvetet en förlängd sommarpaus.

– Jag saknar fortfarande den där gnistan. Men jag spelar garanterat ännu i år, konstaterade Osala i slutet av september till Yle Sporten.

Kritade på för Kärpät i november

Osala tecknade den 12 november på ett kontrakt med Kärpät och var nöjd över sitt beslut att återvända till Finland.

– Vi lever bara en gång och jag vill njuta av vardagen lite mer än jag gjorde förra säsongen i Ryssland. Säsongen och att spela njöt jag nog av men jag insåg att jag vill uppleva annat också, sade han till Yle Sporten i januari.

I grundserien blev det 15 + 7 = 22 poäng på 29 matcher och i slutspelet 2 + 1 = 3 på 13 matcher. FM-ligaguldet avgjordes i en sjunde och avgörande finalmatch där HPK bortabesegrade Kärpät med 2–1 efter förlängning.

På den 31-årige anfallsspelarens meritlista finns bland annat två FM-silver, två KHL-guld och ett AHL-mästerskap. Osala har representerat Finland i två VM och ett OS. I NHL har finländaren noterats för totalt tre matcher i Washington Capitals och Carolina Hurricanes.

 • Här rivs hotell Hamburger Börs i Åbo centrum

  Se videon från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

  Just nu rivs det stora hotellet Hamburger Börs alldeles intill Salutorget i Åbo centrum. Det är ett jätteprojekt som kräver precision. Snart ska ett nytt hotell ersätta det gamla som blev klart 1979. Se video då väggar rivs.

 • Nyhetsquiz: 5G, regnskog som brinner och nya regler på Instagram

  En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

  Här kommer veckans nyhetsquiz med nyheter från både Finland och resten av världen. Hur bra koll har du på nyhetsläget? I det här quizet ställer vi frågor på nyheter som Svenska Yle rapporterat om under veckan.

 • Skulle du ta på dig ett armband med texten “feminist”?

  Vad är en feminist? F-ordet väcker debatt.

  I serien F-ordet försöker Ulrikke Falch, känd från tv-serien Skam, få en hel skola att bli feminister genom att dela ut armband till de som står på hennes sida. Den provocerande serien väcker debatt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport