Hoppa till huvudinnehåll

Simning är igen tillåtet på badstranden vid Joensuun tila i Sibbo – vattnet uppfyller kvalitetskraven

Joensuun tila
Arkivbild. Joensuun tila Bild: Yle/ Lone Widestam joensuun tila

Det nya vattenprov som togs på torsdag 8 augusti på badstranden vid Joensuun tila i Sibbo uppvisade tillräckligt låga halter fekala bakterier.

I ett vattenprov som togs dagen innan var halterna för höga och simning rekommenderades inte.

Enligt Joensuun tila har det förorenade vattnet pumpats ut ur den konstgjorda sjön och sjön håller på att fyllas på nytt.

Den rikliga förekomsten av bakterier i det tidigare vattenprovet kan ha härstammat från fågelavföring som påträffades i badvattnet och på badstranden.

Miljöhälsovården i Borgå, som även övervakar badvattenkvaliteten vid Sibbos badstränder, kommer att ta ett extra vattenprov på badstranden vid Joensuun tila vecka 34 för att följa upp situationen.

 • Här rivs hotell Hamburger Börs i Åbo centrum

  Se videon från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

  Just nu rivs det stora hotellet Hamburger Börs alldeles intill Salutorget i Åbo centrum. Det är ett jätteprojekt som kräver precision. Snart ska ett nytt hotell ersätta det gamla som blev klart 1979. Se video från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

 • Nyhetsquiz: 5G, regnskog som brinner och nya regler på Instagram

  En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

  Här kommer veckans nyhetsquiz med nyheter från både Finland och resten av världen. Hur bra koll har du på nyhetsläget? I det här quizet ställer vi frågor på nyheter som Svenska Yle rapporterat om under veckan.

 • Skulle du ta på dig ett armband med texten “feminist”?

  Vad är en feminist? F-ordet väcker debatt.

  I serien F-ordet försöker Ulrikke Falch, känd från tv-serien Skam, få en hel skola att bli feminister genom att dela ut armband till de som står på hennes sida. Den provocerande serien väcker debatt.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland