Hoppa till huvudinnehåll

Cocks lämnar den baltiska ligan – ordförande Jari Viita är upprörd över att laget inte får spela i sin splitternya arena

Teemu Tamminen och Nico Rönnberg hör till Cocks profiler.
Teemu Tamminen och Nico Rönnberg hör till Cocks profiler. Teemu Tamminen och Nico Rönnberg hör till Cocks profiler. Bild: Pekka Sipola / AOP Teemu Tamminen,Nico Rönnberg

Handbollsklubben Cocks meddelar att det inte blir något spel i den baltiska ligan säsongen 2019–20. Klubbens ordförande Jari Viita är upprörd över att Cocks inte tillåts spela sina hemmamatcher i sin nya arena i Riihimäki.

Cocks inviger under veckoslutet sin nya arena i Riihimäki med en publikkapacitet på 2 500 åskådare. Förra säsongen spelade laget sina hemmamatcher i den baltiska ligan i Estland.

Klubbens ordförande Jari Viita låter på klubbens webbplats förstå att förhandlingarna har strandat eftersom parterna inte lyckats komma överens om var Cocks hemmamatcher ska spelas.

– Det var svårt att hitta gemensamma värderingar.

– Vi har trots allt en ny hemmaarena och en stor supporterbas här. Om det ändå ska tolkas som att ligamatcher inte kan spelas utanför de baltiska länderna så känns det dumt, säger Viita.

Cocks har spelat i den baltiska ligan i nio år och har vunnit ligan under de fyra senaste säsongerna (2016–19).

Läs också

Nyligen publicerat - Sport