Hoppa till huvudinnehåll

Grymma bakslaget – Juuso Välimäki knäskadad, borta från spel i månader: ”Han är förkrossad”

Juuso Välimäki.
Juuso Välimäki. Juuso Välimäki. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Juuso Välimäki

Juuso Välimäkis andra säsong i NHL kan vara förstörd redan innan den ens hann börja. Den tidigare Juniorlejonkaptenen har skadat korsbandet i knäet och kan i värsta fall missa hela säsongen. Det är hemska nyheter, säger klubbchefen.

– Hemskt för Juuso och inte minst för klubben.

Sent på måndagskvällen finsk tid kom Calgary Flames klubbchef Brad Treliving med ett dystert besked. Juuso Välimäki hade under veckoslutet rivit upp det främre korsbandet i det högra knäet.

Enligt klubben kommer Välimäki så snabbt som möjligt att återvända till Calgary och försvararen ska också opereras. Det är oklart var och hur skadan orsakades, men Välimäki har brukat sommarträna hemma i Finland.

Calgary nämner ingen exakt tidtabell för Välimäkis comeback, men understryker att det handlar om ”månader, inte veckor”.

Hoppa över Twitterpostning

Korsbandsskador av den här sorten brukar i allmänhet ta minst sex månader att återhämta sig från. I värsta fall kan det ta upp till ett år att rehabilitera sig totalt.

– Vi vill bara vara där för honom. Just nu är han förkrossad, säger Treliving.

"Väntade oss att han skulle ta stora steg framåt"

Välimäki tvingades vila på grund av en skada också säsongen 2018/19, då var det vristen som orsakade problem för talangen. Backen återvände till spel på våren och imponerade inte minst i slutspelet, där Calgary ändå åkte ut redan i den första omgången.

Inför den kommande NHL-säsongen hade Calgary höga förväntningar för Välimäki.

– Han är en väldigt bra och ung spelare som vi väntade oss att skulle ta stora steg framåt den här säsongen. Det är tufft. Jag lider med honom. Han hade gjort ett fantastiskt jobb i sommar, säger Treliving.

Hoppa över Twitterpostning

I och med att Välimäki i bästa fall kan återvända till den spelande uppsättningen först i februari är Calgary nu öppet ute efter en ersättande spelare.

– Vi utforskar marknaden. Vi har unga killar i truppen som har tagit små steg framåt, men vi kommer absolut att gå igenom alternativen som finns till hands, säger Treliving.

Välimäki draftades i den första omgången av Calgary sommaren 2017.

Läs också