Hoppa till huvudinnehåll

Jakobstadsbo misshandlade sin fru och förskingrade barnens fondpengar

Österbottens tingsrätt
Österbottens tingsrätt Bild: Yle/Roger Källman österbottens tingsrätt

En man i Jakobstad står åtalad för att ha förskingrat sina barns fondandelar och misshandlat sin fru. Mannen är också misstänkt för hemfridsbrott. Åklagaren yrkar på villkorligt fängelsestraff.

En man i Jakobstad stod på tisdagen åtalad i Österbottens tingsrätt för att ha förskingrat sina barns egendom. Mannen sålde sina tre barns fondandelar för totalt 12 400 euro och överförde pengarna till sitt eget konto.

Pengarna använde han sedan för sina egna inköp.

Missbrukade sin ställning som förälder

Förskingringen anses vara grov eftersom det rör sig om värdefull egendom och dessutom har mannen missbrukat sin ställning som barnens intressebevakare.

Mannen misshandlade sin fru i parets gemensamma bostad genom att dra henne i håret, slå henne med trumpinnar och slänga henne in i en vägg. Han förstörde också hennes nya telefon genom att sänka den i ett glas med vatten.

Bröt sig in i fruns egen bostad

Mannen misstänks också för hemfridsbrott. Ungefär fyra månader efter misshandeln slog han sönder ett fönster för att ta sin in i fruns bostad. Mannen försökte bryta sig in i badrummet dit kvinnan flytt och låst in sig.

Åklagaren yrkar på att mannen döms till villkorligt fängelse.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten