Hoppa till huvudinnehåll

Kaffe med Yle gick över förväntan – kaffeträffarna fortsätter i höst

Kollage av foton från kaffe med yle
Svenska Yle har under sommaren haft många givande samtal med vår publik. Tack för era åsikter! Kollage av foton från kaffe med yle kaffe

Under våren bad vi finländare bjuda in Yle på kaffe. Sammanlagt fick vi över 700 inbjudningar från hela landet. På grund av det stora intresset för projektet, som glatt såväl de som bjudit in samt Yles medarbetare, får kampanjen nu en fortsättning.

När Yles medarbetare slagit sig ner vid kaffebord runt om i landet har det funnits gott om ämnen att tala om. Det här märktes tydligt under våren och sommaren när finländarna fick bjuda in Yles medarbetare för en kaffestund. Under maj och juni hann vi sätta oss ner vid sammanlagt 66 kaffebord runt om i landet, och Svenska Yle träffade bland annat grupper från Borgå i Östnyland, Esbo i huvudstadsregionen och Hitis i den Åboländska skärgården.

Våra medarbetare som deltagit i besöken har återvänt till redaktionerna inspirerade, men ibland även förvånade: den uppfattning som de haft om vad som intresserar vår publik och vad publiken tycker om Yle har kanske inte alltid stämt överens med verkligheten. Både de som bjudit in till en kaffestund och de medarbetare som åkt ut för att träffa publiken har varit glada över att det äntligen funnits tid att diskutera och ställa frågor.

"Kaffe med Yle har verkligen varit ett bra sätt att träffa människor man kanske inte annars träffar och samtidigt få höra hur deras vardag ser ut. På sikt ger projektet många idéer om vad som är viktigt för oss som public service-bolag att ta upp med tanke på olika grupper i samhället", säger Yle Åbolands chef Ulrika Fagerström.

Logo för projektet Kaffe med Yle.
Logo för projektet Kaffe med Yle. Bild: Grafik av Mira Gartz / Yle Logotyp,kaffe med Yle

Svenska Yle fortsätter sina kaffeträffar i de finlandssvenska regionerna

Pilotprojektet Kaffe med Yle har till och med fått ett så gott mottagande att vi valt att fortsätta våra kaffeträffar. Vilka som får besök väljs på basen av de ansökningar som vi fick in under våren. Svenska Yle fortsätter under hösten sina träffar i de finlandssvenska regionerna, dvs. Österbotten, Åboland, Västnyland, Huvudstadsregionen och Östnyland.

Under den första omgången av Kaffe med Yle deltog medarbetare från Yles svensk- och finskspråkiga nyhets- och aktualitetsredaktioner samt finska Yle Urheilu. Under hösten deltar även medarbetare från andra delar av bolaget.

Yle Östnyland har under våren druckit kaffe med medlemmar ur Lovisa föreningar rf.
Yle Östnyland har under våren druckit kaffe med medlemmar ur Lovisa föreningar rf. Yle Östnyland har under våren druckit kaffe med medlemmar ur Lovisa föreningar rf. Yle