Hoppa till huvudinnehåll

PK-35 Vantaas Champions League-dröm slocknade i Tallinn

PK-35 Vantaa slog HJK i oktober och vann det finska mästerskapet.
PK-35 Vantaa slog HJK i oktober och vann det finska mästerskapet. PK-35 Vantaa slog HJK i oktober och vann det finska mästerskapet. Bild: Lehtikuva / Roni Rekomaa

PK-35 Vantaas fotbollsdamer var piskade att besegra BIIK Kazygurt i Tallinn för att avancera till Champions Leagues slutspelsskede. En plats i rampljuset var aldrig nära, motståndarna från Kazakstan vann med klara 4–1 och Vandadamerna får nu tacka för sig.

Insatserna var höga då PK-35 Vantaa och BIIK Kazygurt från Kazakstan drabbade samman i damernas Champions League-kval.

Ett lag skulle avancera från kvalgruppen till sextondelsfinalerna och förutsättningarna var enkla. PK-35 Vantaa behövde vinna, medan oavgjort räckte för BIIK Kazygurt. BIIK Kazygurt gällde på förhand som storfavorit i matchen som spelades i Tallinn.

Klara siffror

I den 23:e minuten gav Chisha Zulu BIIK Kazygurt ledningen med 1–0 och kvarten senare ökade Jekaterina Babsjuk på till 2–0. Då en timme var spelad punkterade det formella bortalaget matchen. Racheal Kundananji gjorde 3–0-målet och Marija Ilic 4–0-fullträffen.

Vera Saastamoinen fick på stopptid in en reducering men BIIK Kazygurt vann matchen med siffrorna 4–1.

Förlusten innebär att PK-35 Vantaa har spelat klart i Champions League och att BIIK Kazygurt tar en plats bland de 32 bästa.

Resultat:

PK 35 Vantaa – BIIK Kazygurt 1–4 (0–2)
23. 0–1 Chisha Zulu
38. 0–2 Jekaterina Babsjuk
60. 0–3 Racheal Kundananji
62. 0–4 Marija Ilic
90+2. 1–4 Vera Saastamoinen

Läs också

Nyligen publicerat - Sport