Hoppa till huvudinnehåll

Aleksi Saarelas tuffa kritik mot Carolina Hurricanes: ”Allt är huller om buller – vet inte vem som gör vad”

Aleksi Saarelas Carolina leder AHL-finalserien mot Chicago med 1–0 i segrar.
Aleksi Saarela bad om att få lämna Carolinas organisation då han inte fick chansen i NHL. Aleksi Saarelas Carolina leder AHL-finalserien mot Chicago med 1–0 i segrar. Bild: Dannie Walls/Icon Sportswire/AOP Aleksi Saarela

Svagt och dåligt ledarskap, kaotiskt och oförmåga att satsa på talanger. Aleksi Saarela skräder inte orden då han beskriver sin tidigare klubb Carolina Hurricanes.

Det blev aldrig något genombrott i Carolina Hurricanes för Aleksi Saarela. Anfallaren fick spela en NHL-match i slutspelet i våras men förpassades sedan tillbaka till farmarligan där han gjorde en stark säsong och vann AHL-mästerskapet.

I slutet av juni av blev det sedan klart att juniorvärldsmästaren från 2016 gjort sitt i Carolinas organisation och han trejades till Chicago Blackhawks. I en intervju för Satakunnan Kansa berättar Saarela att han ville lämna Carolina och att lagets GM Don Waddell förstod orsaken.

– Han medgav att jag inte hade fått chansen, säger Saarela till tidningen (bakom betalmur).

Saarela är också besviken på hur saker fungerar i klubben. Eller rättare sagt hur de inte fungerar.

– Allt är huller om buller. Man vet inte vem som leder klubben och vem som gör vad, säger Saarela och menar att allt eskalerade i samband med ägarbytet i januari 2018.

– Man fattar inte beslut eller så vågar man inte göra det. Eller så är det någon som inte vet vad den gör som fattar beslut, säger han.

Aleksi Saarela jublar.
Saarela vann AHL-mästerskapet med Charlotte Checkers förra säsongen. Aleksi Saarela jublar. Bild: Patrick Gorski/Icon Sportswire ishockey,Aleksi Saarela

Spelarna i AHL-laget fick aldrig chansen i NHL

Enligt Saarela fanns det också ett flertal spelare i AHL-klubben Charlotte Checkers som förtjänade att få chansen i NHL men kallelsen kom aldrig.

– Det spelade ingen roll vad som hände så ville Carolina inte flytta upp spelare, men det var deras beslut. Det är frustrerande när andra klubbar flyttar upp spelare som inte ens gjort 20 poäng under en säsong.

– Vi bestämde att Carolina får göra som de vill och så gör vi vad vi kan. Vi tänkte att nära kallelsen ändå inte kommer så spelar vi och har roligt, säger han.

Förra säsongen gick Carolina hela vägen till konferensfinal och Saarela tror trots allt att framtiden ser ljus ut för klubben.

– Det finns många unga spelare, risken är bara att de inte får chansen och kräver att få flytta. Men Carolina har också Sebastian Aho som kan göra tre poäng varje kväll och själv avgöra matcher, säger han.

I höst inleder Saarela sin tredje fulla säsong i Nordamerika. I Chicago hoppas han få chansen att visa vad han går för.

– Man kan aldrig ha för många målskyttar. Det är min styrka och det är i den rollen jag har min chans att ta en NHL-plats, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport