Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Sex poliser beskjutna i skottlossning i Philadelphia, kommunförbundet räknar med 400 miljoner mindre skatteinkomster än i tidigare prognoser

Två poliser med automatgevär går på gatan.
Minst sex poliser har beskjutits i ett skottdrama som utspelat sig i stadsdelen Nicetown i norra Philadelphia i USA. Två poliser med automatgevär går på gatan. Bild: EPA Philadelphia,poliser

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Inrikes

I den senaste skatteprognosen för 2019 räknar Kommunförbundet med 400 miljoner euro mindre skatteinkomster än i tidigare prognoser. På Kommunförbundet säger man att det är inkomstregistret som strular. Skattepengarna är på kommande, men arbetsgivarnas anmälningar om utbetalda löner släpar efter.

I dag inleds de värnpliktigas uppbåd. Ungefär 35 000 värnpliktiga deltar i uppbåden. Största delen av dem som deltar i uppbåden på hösten börjar sin värnplikt i januari 2021.

Utrikes

Minst sex poliser har beskjutits i ett skottdrama som utspelat sig stadsdelen Nicetown i norra Philadelphia i USA. Ingen av dem rapporteras ha livshotande skador. Polisen larmades på onsdag eftermiddag halvfemtiden lokal tid till en byggnad, på grund av det som poliskällor för flera amerikanska medier beskrivit ett narkotikarelaterat ärende.

Italiens inrikesminister Matteo Salvinis landstigningsförbud för räddningsfartyg är lagstridigt enligt romersk domstol. Domstolens beslut är en delseger för räddningsfartyget Open Arms.

Väder:

I västra Finland är det halvklart till mulet och regnskurar förekommer på många ställen. Vädret klarnar längs med dagen. Dagens högsta temperatur är 14...20 grader.

I landets östra del är det uppehåll, men molnigheten ökar längs med dagen. På förmiddagen förekommer regn- och åskskurar på många håll. Dagens högsta temperatur är 14...19 grader.

I norra Finland är det mulet och regnar på många håll. Dagens högsta temperatur är 13...17 grader.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes