Hoppa till huvudinnehåll

Sex poliser skottskadade i norra Philadelphia - misstänkt skytt greps på morgonen

Stort pådrag när polisen i Philadelphia omringade byggnad efter skottlossning.
Stort polispådrag efter skottlosning i norra Philadelphia. Stort pådrag när polisen i Philadelphia omringade byggnad efter skottlossning. polisen,Philadelphia,skjutvapen,skottlossning

Minst sex poliser har skadats i ett skottdrama i stadsdelen Nicetown i norra Philadelphia i USA. Polisen belägrade en man som hade förskansat sig i ett hus, i flera timmar innan han greps.

Polisen larmades på onsdag eftermiddag vid halv femtiden lokal tid till en byggnad, på grund av det amerikanska medier beskrivit ett narkotikarelaterat ärende.

Situationen eskalerade snabbt efter att en misstänkt börjat skjuta omkring sig inne i byggnaden. Minst sex poliser skadades i skottlossningen. De har fått sjukhusvård, men ingen av poliserna rapporteras ha livshotande skador.

Därefter tog mannen två poliser som gisslan.

Situationen utvecklades snabbt till ett dödläge, med ett stort pådrag av poliser.

Människor i närheten uppmanades hålla sig inomhus och åtminstone ett daghem med tiotals barn evakuerades, rapporterar nyhetskanalen MSNBC.

Åtminstone en gärningsman och två poliser befann sig i byggnaden i medan dödläget pågick. Efter fem timmar kunde båda poliserna fritas, medan den misstänkte gärningsmannen fortfarande var kvar i byggnaden.

Vid halv 8 tiden finsk tid meddelade polisen att den misstänkta hade gripits, men utan att ange närmare detaljer.

Källor: CNN, MSNBC, AP, Fox News.

Artikeln har uppdaterats klockan 05:04 med ny information.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes