Hoppa till huvudinnehåll

Efter renoveringen är golvet i Borgå simhall halare än tidigare – Borgå stad: ”Det blir bättre med tiden”

Ett par fötter står i en vattenpöl i en simhall.
Vattenpölarna som samlas på golvet gör det ännu halare. Ett par fötter står i en vattenpöl i en simhall. Bild: Yle/Rebecka Svedberg Borgå,Simhall,renovering,borgå simhall

Den nya beläggningen på golvet i den nyare delen av Borgå simhallen är halare än tidigare. Extra halt är golvet vid vattenpölarna som uppstår på flera ställen.

Borgå simhall har i sommar delvis varit stängd en längre tid än vanligt. Det här på grund av att man från och med slutet av maj till mitten av augusti har gjort renoveringar i rekreationsbassängsavdelningen.

Renoveringen är nu klar och rekreationsbassängsavdelningen har varit öppen i ungefär en vecka. En sak som renoverats är golvet. Yle Östnyland har fått uppgifter om att golvet numera än halare än tidigare.

Det här bekräftar Max Roos, förman för idrottsanläggningar vid Borgå stad.

- Det här är ett fenomen som uppstår då man lackar golvet. I början kommer det att vara lite halare.

Ett vått golv i en simhall.
Golvet i den nyare delen av simhallen har förnyats. Kaklen har bytts ut till polyuretanbaserad beläggning. Ett vått golv i en simhall. Bild: Yle/Rebecka Svedberg Borgå,Simhall,renovering,borgå simhall

Det nya golvet har nämligen nu en ny yta. Det keramiska kaklet har bytts ut till polyuretanbaserad beläggning. Även golvets lutning har ändrats.

När Yle Östnyland besöker simhallen på fredag eftermiddag är golvet vått till stora delar och vatten har samlats i pölar. Kring vattenpölarna är golvet extra halt.

- Det blir alltid vattenpölar när man springer. Det var samma vattenpölar då det var kakelplattor men här ser man det bara bättre. Plus att kaklen har fogar där vattnet har runnit bort.

"Bättre med tiden"

Att golvet nu är halare än tidigare är ändå inget som oroar Roos. Renoveringen har gått enligt planerna och nu gäller det bara att vänta att golvet med tiden blir mindre halt.

- Vi har som regel att man inte får springa i simhallen, det har man aldrig fått. Lugnt och sansat så blir det bättre med tiden.

Än så länge har Roos inte hört att golvet skulle ha ställt till med några olyckor.

- Några olyckor har inte kommit fram till mig. Hoppas det håller sig på det sättet. Vi följer med om det händer något här och då måste vi reagera.

En man står utanför ett omklädningsrum i en simhall.
Max Roos, förman för idrottsanläggningar, berättar att golvet blir mindre halt med tiden. En man står utanför ett omklädningsrum i en simhall. Bild: Yle/Rebecka Svedberg Borgå,Simhall,renovering,Max Roos

Roos berättar att golvet har bytts ut för att göra det mer underhållsvänligt.

- Kakel håller inte på ett sådant här ställe.

Roos berättar att man varje år fått reparera golvet och hoppas nu att det nya golvet ska vara lättare att underhålla.

Även andra delar av simhallen har renoverats. Bland annat barnbassängen har fått ny konstruktion av stål och allaktivitetsbassängen har fått en ny metallkonstruktion mellan de två kanalerna.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland