Hoppa till huvudinnehåll

Gamla stadshuset i Ekenäs centrum är till salu - säljs till högstbjudande

Ett gult stenhus.
Gamla stadshuset ligger invid Rådhustorget i Ekenäs. Ett gult stenhus. Bild: Petra Thilman / Yle Raseborg,Ekenäs,stadshus,kontor,raseborgs stad

Raseborgs stad säljer gamla stadshuset som ligger på Rådhustorget i Ekenäs centrum. Försäljningen sker genom anbud och säljs till högstbjudande på nätauktionssajten huutokaupat.com.

Huset är en 900 kvadratmeter stor stenbyggnad med plåttak. Huset har två våningar, en kall vind och källare. I byggnaden, som ligger på Gustav Wasas gata 10a, finns hiss.

Till byggnaden hör en träbyggnad på ungefär 180 kvadratmeter.

Tomten är 937 kvadratmeter stor och har en byggrätt på 1030 kvadratmeter plus 195 kvadratmeter.

På huutokaupat.com skriver Raseborgs stad att man säljer till högstbjudande, men binder sig inte till att ta emot budet.

Budgivningen avslutas den 18 oktober 2019 kl. 14.00, men staden har rätt att förlänga eller avsluta försäljningstiden.

Huset har varit tomt sedan slutet av 2018

Det gamla stadshuset blev tomt i slutet av år 2018 då både turistbyrån och Raseborgs stadsförvaltning flyttade ut.

Raseborgs tjänstemän flyttade då in i det nya stadshuset i den tidigare sjukhusfastigheten Ekåsen. Turistbyrån finns nu i Ekta museums lokaler.

Företagarna i Raseborg hade i samma veva stora planer för Ekenäs gamla stadshus och ville skapa en mötesplats för företagare. Men på grund av för hög hyra förföll de planerna.

16.8.2019 kl. 11.40 Artikeln uppdaterades med information om när verksamheten flyttade ut ut huset och om företagarnas planer på att hyra det.

Läs också