Hoppa till huvudinnehåll

Omröstning: Vad vill du absolut inte glömma på tåget?

Murk (Marc Svahnström) och Vimmel (Oskar Pöysti) på hittegodsbyrån i barnprogrammet Hittehatt
Murk (till vänster) vill hålla strikt ordning på hittegodset. Det går sådär. Murk (Marc Svahnström) och Vimmel (Oskar Pöysti) på hittegodsbyrån i barnprogrammet Hittehatt Bild: Bianca Lindberg / Yle Buu-klubben,barnprogram,Oskar Pöysti,Marc Svahnström,vimmel

Nu går det äntligen att sträcktitta på en massa episoder av Hittehatt, Svenska Yles helfestliga barnprogram som utspelar sig på järnvägens hittegodsbyrå. Vi firar det med en lekfull omröstning om vilka föremål som du absolut inte skulle vilja glömma på tåget.

Tur att vi är så tankspridda och glömmer våra mobiler, paraplyer och skulpturer på tåget.

Annars skulle Murk, Kusel, Tumla och Vimmel kanske inte ha så mycket att stå i med på sin hittegodsbyrå i Hittehatt, där alla borttappade saker så småningom hamnar.

Hittehatt är förstås Svenska Yles helfestliga barnprogram som producerats sedan 2014.

Hittehatt-binge föreligger

Av rättighetsskäl har det inte alltid varit möjligt att titta på showen, men nu har vi äntligen haft möjlighet att lägga ut över 30 episoder på Yle Arenan och Barnens Arena.

Dags för Hittehattmaraton med hela familjen i soffan!

Högst vetenskaplig undersökning

Vi firar det här med en lekfull omröstning om vilka föremål som du absolut inte skulle vilja glömma på tåget

Alla föremål är sådana som under historiens gång har dykt upp på hittegodsbyrån i Hittehatt. Utom kålrotslådan, som gör sin entré i Jul i Hittehatt nu i december 2019.

Vad skulle du absolut inte vilja glömma på tåget?

Kattunge
45.2% (14 röster)
Kalasknapp, som ställer till med fest då man trycker på den
22.6% (7 röster)
Konsertbiljett till Elvis Presley i Las Vegas 1956
19.4% (6 röster)
Kålrotslåda
9.7% (3 röster)
Karaokemaskin
3.2% (1 röst)
Konstverket "Surullinen setä"
0% (0 röster)
Knippe ballonger
0% (0 röster)
Kaktus
0% (0 röster)
Antal avgivna röster: 31

De upphittade sakerna leder ofta till knasiga händelseförlopp när Hittehatts invånare inte kan behärska sin lust att leka med sakerna, samtidigt som de borde förvalta dem väl tills de hittar tillbaka till sina rätta ägare.

Du hittar Hittehatt på Yle Arenan och i appen Barnens Arena för mobiler och pekplattor.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • MGP 2019 - Nu släpper vi biljetterna!

  Du kan se både genrepet och finalen den 5 oktober.

  Upplev MGP-showen 5.10 i Yles tv-studio i Helsingfors. Biljetter finns både för genrepet tidigare på dagen och den direktsända finalen på kvällen.

 • Nu finns BUU-klubben med stödtecken

  Dessutom utkommer två andra barnserier med stödtecken.

  Svenska Yles barnredaktion satsar på innehåll med stödtecken. I två veckors tid använder BUU-klubbens programledare stödtecken. Dessutom finns det nu två andra serier för barn där huvudpersonerna använder stödtecken.

Nyligen publicerat - Barn

 • Sök till MGP 2020!

  Du kan söka till MGP 2020 redan nu!

  Om du är mellan 8-15 år (född 2005-2012) och gillar att sjunga, skriva låtar och drömmer om att stå på scen kan du söka till MGP 2020.

 • MGP 2019: Rösta!

  Var med och välj årets vinnare i MGP!

  Efter finalen i MGP har vi en vinnarlåt – och DU kan vara med och bestämma vilken låt det blir! Rösta genom att skicka SMS med låtens startnummer till 050 90 200 50.

 • MGP 2019 direktsänt från TV-studion i Helsingfors klockan 18.00!

  Sjuttio bidrag blev till tio och ikväll får vi en vinnare!

  Ungefär 70 bidrag skickades in till årets Melodi Grand Prix, musiktävlingen för 8-15-åringar. Tio stycken blev valda till final. Tillsammans har man slipat på låtarna som artisterna själv ahra skrivit och ikväll får vi veta vem som kammar hem vinsten för i år!

 • MGP-finalist 2019: Valter & Asta

  Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta.

  Valter Klockars och Asta Sharma finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta. Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Walter

  Lyssna på MGP-låten "Se alltid framåt" av Walter Wilkman.

  Walter Wilkman är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Walters MGP-låt "Se alltid framåt". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Wilma

  Lyssna på Wilma Nylunds MGP-låt "Mardrömmar".

  Wilma Nylund är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Wilmas MGP-låt "Mardrömmar". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ida MM

  Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

  Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Isabel

  Lyssna på Isabel Rautamos MGP-låt "Jag är vad jag är".

  Isabel Rautamo är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Isabels MGP-låt "Jag är vad jag är". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Milla

  Lyssna på Milla Pirjetäs MGP-låt!

  Milla Pirjetä är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Millas MGP-låt "Ljud". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: No Wifi

  Lyssna på Melvin Nordmans och Oliver Svarvars MGP-låt!

  Rapduon No Wifi, som består av Melvin Nordman och Oliver Svarvar, är finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras låt "Online". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ollie

  Lyssna på Oliver "Ollie" Takanens MGP-låt!

  Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu.