Hoppa till huvudinnehåll

Resoduo misstänks för båtstöld, båtbrand och misshandel i Salo

Polisdräkt i mörkblått och med olika polismärken på.
Polisdräkt i mörkblått och med olika polismärken på. Bild: Yle/Jasmine Nedergård Polis,polisklädsel

Under natten till fredag fick polisen meddelande om en möjlig båtstöld i Vuohensaari i Salo.

Då polisen begav sig till platsen fick de meddelande om en misshandel som precis ägt rum på samma plats.

Då polisen började utreda saken visade det sig att en man från Ingå gått ut på bryggan för att kolla läget, då han sett att någon rört sig där. Två män som nyligen anlänt till bryggan attackerade mannen och började misshandla honom med sparkar och slag. Till slut skuffades mannen ned i vattnet. Han fick skador närmast i ansiktet.

Gärningsmännen hade hunnit avlägsna sig från platsen då polisen kom fram. Då de kom fram, upptäckte poliserna en brinnande båt vid bryggan och larmade räddningsverket till platsen. Den brandskadade båten hann ändå sjunka till bottnen.

Polisen kunde senare med hjälp av polishundar gripa gärningsmännen, två män från Reso, i närheten av brottsplatsen. Männen är i polisen förvar.

Männen har sannolikt stulit tidigarenämnda båt i centrumområdet i Salo och tänt eld på den då de kommit till Vuohensaari. Då området undersöktes, märkte polisen att det gjorts ett stöldförsök på en annan båt, där man brutit sig in och söndrat tändlåset.

Misstänks för annan misshandel

En av gärningsmännen misstänks också för en misshandel i centrum av Salo under föregående kväll. Där hade han attackerat en man som parkerat sin bil vid Horninkatu. Den misstänkte gärningsmannen hade kastat en ölburk på mannan då han steg ut ur bilen och slagit honom med knytnäven i pannan och i örat, varefter han avlägsnat sig från platsen.

Polisen misstänker att Resoduon också brutit in sig i andra båtar i området kring Salo å och uppmanar därför båtägare att kontrollera sina båtar.