Hoppa till huvudinnehåll

”Toalettbesök”, sönderslagna racketar och spottloska mot domaren – Nick Kyrgios tog osportsligheten till en ny nivå

Nick Kyrgios tappade humöret i Cincinnatis ATP-turnering.
Nick Kyrgios riskerar ytterligare straff efter sina utbrott i Cincinnati. Nick Kyrgios tappade humöret i Cincinnatis ATP-turnering. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press tennis,Nick Kyrgios

Den australiensiska tennisspelaren har skämt ut sig igen. Den här gången fick han böta ordentligt för sitt dåliga beteende och riskerar ytterligare straff.

Ibland är Nick Kyrgios i rubrikerna tack vare sina spelmässiga bedrifter på tennisplanen men oftast handlar det om 24-åringens dåliga humör och svaga nerver.

I ATP-turneringen i Cincinnati skrevs följande sorgliga kapitel om australiern. I den andra omgången mötte Kyrgios ryssen Karen Khachanov men den drabbningen kommer att gå till historieböckerna efter duellen mellan Kyrgios och huvuddomaren Fergus Murphy.

Förolämpade domaren och lämnade planen utan tillstånd

Nick Kyrgios nerver testades första gången i andra set då Murphy varnade honom för att han tog för lång tid på sig mellan sina servar.

Hoppa över Twitterpostning

Efter att Khachanov vann andra set efter tiebreak rann det över för Kyrgios som är rankad 27:a i världen.

Hoppa över Twitterpostning

Han inledde med att skälla ut Murphy och kallade honom för den sämsta domaren inom tennisen. Därefter meddelade han att han ska besöka toaletten, något Murphy inte gav grönt ljus för.

Kyrgios brydde sig inte om det utan tog två racketar med sig och lämnade planen. Istället för att gå på toan slog han sönder båda racketarna före han återvände till matchen.

Förlust och ordentliga böter

Karen Khachanov höll huvudet kallt och vann avgörande set med 6–2. Efter matchen skakade Kyrgios hand med sin motståndare men istället för att göra det med domaren Murphy så han ut att spotta riktning irländaren och vägrade tacka honom för matchen.

Här kan ni se videon (via The Guardian) kring Kyrgios dåliga beteende.

Nu har ATP reagerat och straffat Kyrgios med 102 000 euro i böter för fem olika förseelser av osportsligt beteende.

Australiern riskerar förutom böterna att stängas av på grund av sitt humör. ATP utreder incidenten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport