Hoppa till huvudinnehåll

Ordförande Jari Viita avslöjar för Yle Sporten: Cocks förhandlar trots allt om spel i baltiska ligan

Nico Rönnberg i Cocks.
Nico Rönnbergs Cocks kan trots allt spela i baltiska ligan den kommande säsongen. Nico Rönnberg i Cocks. Bild: EPA Riihimäki Cocks,Nico Rönnberg

Riihimäki Cocks kan trots allt spela i baltiska ligan i handboll den kommande säsongen. Det efter att klubben redan meddelat att man står över tävlingen. Nu har ligan öppnat förhandlingarna igen, berättar Cocks ordförande Jari Viita för Yle Sporten.

Det var tidigare i veckan som Riihimäki Cocks överraskande nog meddelade att de inte kommer att spela i baltiska ligan säsongen 2019/20. Orsaken? Att klubben inte skulle få spela sina hemmamatcher i den nybygda arenan i Riihimäki.

– Om det ska tolkas som att ligamatcher inte kan spelas utanför de baltiska länderna så känns det dumt, sa klubbens ordförande Jari Viita då.

Förra säsongen spelade Cocks sina hemmamatcher i den baltiska ligan i Estland.

Men nu kan laget trots allt vara aktuellt för spel i ligan. Jari Viita berättar för Yle Sporten att klubben igen förhandlar med baltiska ligan om att delta den kommande säsongen.

– Efter att vi gick ut och berättade att vi inte spelar i ligan i år kontaktade baltiska ligan oss och nu pågår förhandlingarna igen, berättar han.

Cocks har spelat i den baltiska ligan i nio år och har vunnit ligan de fyra senaste säsongerna.

Riihimäkiklubben inviger sin nya hemmahall på lördagen med en vänskapsmatch mot Kristianstad.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport