Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine inställd på att kontraktsförhandlingarna drar ut på tiden – osäker på framtiden i Winnipeg

Patrik Laine.
Patrik Laine har tränat i Finland under sommaren. Patrik Laine. Bild: Pasi Murto/All Over Press ishockey,Patrik Laine,NHL

Patrik Laine tror inte att han kommer att ha något kontrakt innan Winnipegs träningsläger kör igång i september. Parterna står just nu långt från varandra i förhandlingarna. Jag har inte hört något alls, säger han.

Mikko Rantanen, Mitch Marner, Matthew Tkachuk och Patrik Laine är några toppspelare som fortfarande är utan kontrakt med mindre än två månader kvar till säsongspremiären.

Laine har tre säsonger bakom sig i Winnipeg Jets och just nu förhandlar parterna om en fortsättning. Laine är själv inställd på att det kommer att dröja ett bra tag innan han kan skriva under ett nytt kontrakt.

– Jag kommer knappast att ha något kontrakt innan träningslägret börjar. Det är inte nära, jag har inte hört något alls. Jag skulle ha hört något om allt började bli klart, säger han i samband med ishockeyligans Alumni-match i Lahtis på fredagen.

Besviken Patrik Laine efter Winnipegs sorti.
Laine har spelat tre säsonger i Winnipeg. Besviken Patrik Laine efter Winnipegs sorti. Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved contact: sales@iconsportswire.com http://iconsportsmedia. Patrik Laine,Winnipeg Jets

Winnipeg eller någon annan klubb?

Eftersom Laine är begränsad fri agent har Winnipeg första tjing i förhandlingarna och uppgifter har förekommit om att ett kortare kontrakt skulle vara aktuellt.

Den allmänna uppfattningen är att då en av kanonerna som står utan kontrakt får ett nytt sätts bollen i rullning på allvar.

Om det då är i Winnipeg eller någon annan klubb som Laines karriär fortsätter återstår att se.

– Man vet aldrig var man kommer att spela nästa säsong. Jag är beredd på vad som helst. Jag har inget illa att säga om Winnipeg och det har gått bra där. Jag tar ingen stress och vet att jag gjort mitt bästa under de här tre åren, säger han.

Patrik Laines måltorka fortsätter.
Patrik Laines måltorka fortsätter. Bild: John Crouch/Icon Sportswire/AOP Patrik Laine

I bättre form än någonsin

Laine har varit en pålitlig målskytt i NHL under sina tre säsonger i Winnipeg. 36 mål första året och 44 andra följdes upp med 30 fullträffar förra säsongen då han också kritiserades för sina långa perioder av måltorka.

– Jag lärde mig att då jag gör mål så gör jag många. När det inte går speciellt bra så gäller det att jobba vidare. Det viktigaste är att man fortfarande kan hjälpa laget på andra sätt även om man inte gör mål.

– Förra säsongen hade jag perioder då jag spelade bra även om jag inte gjorde mål och även det motsatta. Det är lätt att bara titta på resultat och konstatera att jag inte gjorde mål igen. Det finns många bra saker man kan göra och det ska jag jobba på mer nästa år, säger han.

Som så många andra NHL-spelare har Laine tillbringat sommaren i Finland. Förutom lite semester har de senaste månaderna också bestått av mycket träning och Laine känner sig redo för nästa säsong.

– Jag känner mig mycket bättre än under samma tid ifjol. Jag har haft en bra sommar och tre månader har gått snabbt. Jag har tränat bra och förhoppningsvis syns det på isen, säger han.

Källor: MTV Sport, Sportsnet

Läs också

Nyligen publicerat - Sport