Hoppa till huvudinnehåll

Veteranen Aritz Aduriz behövde bara en minut på planen – sänkte Barcelona med drömmål

Aritz Aduriz cykelsparkar in bollen mot Barcelona
Aritz Aduriz cykelsparkad in segermålet mot Barcelona. Aritz Aduriz cykelsparkar in bollen mot Barcelona Bild: EPA-EFE/Javier​ Zorrilla fotboll,Aritz Aduriz,Athletic Bilbao

Inbytt i 88:e minuten, matchhjälte i 89:e. Aritz Aduriz sista säsong kunde inte ha börjat bättre. 38-åringen såg till att Athletic Bilbao besegrade regerande mästaren Barcelona i ligapremiären.

En ny säsong i den spanska ligan har startat och än en gång är Barcelona den stora förhandsfavoriten. I premiären mot Athletic Bilbao ställde man upp utan skadade Lionel Messi och på läktaren satt Philippe Coutinho som kommer att lånas ut till Bayern München.

Luis Suarez skadade sig dessutom i den första halvleken och till slut blev det förlust i säsongens första match.

Aritz Aduriz, som kommer att lägga av nästa vår, avgjorde matchen på ett spektakulärt sätt i den 89:e minuten. Aduriz hade varit på planen i en minut då Ander Capa slog ett inlägg från högerkanten och veteranen cykelsparkade in segermålet.

– I bland kan fotbollen vara så här vacker. Jag kommer att sakna det här men allt har en början och ett slut, säger Aduriz efter matchen enligt nyhetsbyrån AFP.

Aritz Aduriz slår ut med händerna
Aduriz gjorde säsongens första mål i La Liga. Aritz Aduriz slår ut med händerna Bild: EPA-EFE/MIGUEL ​TONA fotboll,Aritz Aduriz

Aduriz som tidigare även spelat för Mallorca och Valencia i La Liga har nu nätat i ligan femton säsonger på raken. Han är ensam om den bedriften tillsammans med Lionel Messi.

– Jag är otroligt tacksam för att jag får välja det här slutet, säger han.

För Barcelona var det här första förlusten i en ligapremiär på över tio år.

– Vi var inte oss själva i den här matchen, säger Gerard Pique.

Resultat:

Athletic Bilbao – Barcelona 1–0
89 min 1–0 Aritz Aduriz

Läs också

Nyligen publicerat - Sport