Hoppa till huvudinnehåll

Dubbla målvaktstavlor och skrällseger i Karleby – KPV fullbordade HJK:s miserabla vecka

KPV firar mål mot HJK.
KPV firar mål. KPV firar mål mot HJK. Bild: Emil Hansson / All Over Press Kokkolan Palloveikot,HJK Helsingfors

En match stod på programmet i fotbollsligan på söndagen. Där förväntades HJK ta tre poäng på KPV:s bekostnad – även om matchen spelades borta i Österbotten. Men Karlebylaget ville annat och tog tre poäng efter en jättemiss av HJK:s målvakt.

Det var i den 77:e matchminuten som Faith Friday Obilor passade bollen tillbaka till sin målvakt Maksim Rudakov. HJK:s ryska målvakt hade dessvärre totalmissat att Ishmael Yartey närmade sig med stormsteg, lämnade bollen helt fri bredvid sig – och KPV-forwarden kunde lätt klämma in 2–1.

Ett tungt poängtapp för HJK, som tidigare i veckan slarvade bort avancemanget i Europa League.

Det var KPV som hade inlett målskyttet i matchen. Hysen Memolla spelades fri i straffområdet med fem minuter kvar av den första halvleken, kapades, men lyckades ändå styra in bollen samtidigt som han föll ner på marken.

Efter pausvilan var det ett frenetiskt HJK som jagade kvittering. Riku Riski kom nära att kvittera strax efter pausen då han fick ett friläge – men pangade spelredskapet upp i ribban.

I den 71:a minuten kom utdelningen. KPV-målvakten Teppo Marttinen bedömde bollbanan på ett inlägg helt fel och bollen hamnade rakt i fötterna på Tim Väyrynen, som inte hade några som helst problem att peta in den.

Efter kallduschen sex minuter senare verkade HJK ha tappat konceptet. Spelet såg slarvigt ut och Karlebyvärdarna lyckades skapa några livsfarliga målchanser på vassa kontringar.

"Vi måste vakna nu"

Men matchen bjöd inte på några ytterligare fullträffar och slutresultatet stod alltså 2–1. För KPV:s del var segern den första på tre matcher och laget rev samtidigt upp en lucka på sju poäng ner till VPS och jumboplatsen.

– Nu är det lätt att le. Jag är faktiskt ordlös. Säsongens bästa match. Vi spelade sjukt bra. Mycket folk på läktaren också. Mot en oerhört stark motståndare dessutom. Vi visade att man kan gå hur långt som helst bara man spelar som lag, säger hemmalagets Juri Kinnunen i Ruutus tv-intervju efteråt.

HJK ligger i sin tur nu med två matcher kvar av grundserien sex poäng efter täten och fem poäng över strecket till den nedre slutserien. Där har de närmaste utmanarna IFK Mariehamn, HIFK och FC Lahti spelat en match färre.

– Ett jättedåligt resultat som gör livet surt för oss. Vi måste vakna nu. Vi måste börja vinna matcher. Serien är oerhört jämn, säger målskytten Väyrynen.

Artikeln uppdaterad med kommentarer klockan 19.05.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport