Hoppa till huvudinnehåll

Kontraktslöse Kasper Hämäläinen känner sig klar med Polen – vill fortsätta karriären utomlands men klubbjakten sker på familjens villkor

Kasper Hämäläinen firar mål.
Kasper Hämäläinen har spelat för Legia Warszawa de senaste åren. Kasper Hämäläinen firar mål. Bild: imago/Newspix/All Over Press Kasper Hämäläinen

Efter sex och ett halvt år i Polen är Kasper Hämäläinen redo att avsluta det kapitlet i sitt liv. Mittfältaren hoppas få fortsätta några år till utomlands och känner sig inte redo att återvända till Finland än.

Det blev flera framgångsrika säsonger för Kasper Hämäläinen i den polska ligan. Mittfältaren flyttade först till Lech Poznan där han vann ligan 2015 och drog sedan vidare till storklubben Legia Warszawa där han fick fira flera liga- och cuptitlar.

I slutet av maj meddelade Hämäläinen att han lämnar Legia Warszawa och just nu är det inte aktuellt att flytta till någon annan klubb i Polen.

– 6,5 år i Polen är en ganska så lång tid. Jag har lärt mig att man aldrig ska säga aldrig men jag tror att jag är klar med Polen nu, säger han i en intervju för TPS TV.

Hämäläinen har spenderat sommaren i Åbo och under veckoslutet tränade han med TPS. Någon comeback i Åbolagets svartvit-randiga tröja lär det dock inte bli.

Hoppa över Twitterpostning

Letar efter en ny klubb och vill fortsätta i landslaget

33-årige Hämäläinen är fortsättningsvis inställd på att spela ytterligare några säsonger utomlands. Klubbjakten pågår som bäst men det gäller att få allt att klaffa både på det privata och det professionella planet.

– Allt är fortfarande öppet men prioriteringarna har ändrats lite om man jämför med för tio år sedan. Nu är det familjen som kommer först och det viktigaste är vilka skolor och städer som passar bäst.

– Att hitta en bra stad, skola och klubb är inte så lätt. Vi väntar ännu ett tag om något passligt skulle dyka upp, säger han.

Hämäläinen har spelat 60 A-landskamper för Finland. I juni tackade han nej till landslaget på grund av kontraktssituationen men i framtiden villa han dra på sig den finländska tröjan igen.

– Visst lockar landslaget men då måste jag spela för något klubblag också, säger han.

Läs också