Hoppa till huvudinnehåll

Miro Heiskanen enda finländare på NHL:s ranking av ligans bästa backar: ”Han svävar omkring på isen”

Miro Heiskanen har imponerat med sin starka åkning.
Miro Heiskanen. Miro Heiskanen har imponerat med sin starka åkning. Bild: Manny Flores/CSM/REX/All Over Press Miro Heiskanen,NHL,Dallas Stars

Frågar man NHL.com är Miro Heiskanen den 17:e bästa backen i ligan inför den kommande säsongen. Sajtens experter jämför backen med Scott Niedermayer – och själv säger Heiskanen att han är redo för säsongen.

Aleksander Barkov rankades som fjärde bästa center i hela NHL. Mikko Rantanen platsade som nia då ytterforwardsen jämfördes sinsemellan.

Nu har NHL.com också rankat backarna – och Miro Heiskanen klarade cutten. Enligt ligans hemsida är Heiskanen den 17:e bästa backen i ligan just nu.

Under sin första säsong i NHL och Dallas Stars noterades Heiskanen för 12 mål och 21 assist på 82 matcher. Nästa säsong väntas han axla en ännu större roll.

Hoppa över Twitterpostning

– Han påverkar spelet alltid när han är på isen. Man väntar sig att något bra ska hända när man följer med honom. Han är en fantastisk skridskoåkare, bara svävar omkring på isen. Han påminner mig om Scott Niedermayer – som är den bästa jag sett, säger Ken Daneyko på sajten.

Förstaplatsen gick till San Jose Sharks Brent Burns. Svensken Victor Hedman listas i sin tur som näst bästa försvarare.

Heiskanen konstaterade själv tidigare för NHL.com att han känner sig mer redo för spel i toppligan nu än för ett år sedan.

– Det var en fin och lärorik säsong. Nu vet jag vad jag ska förvänta mig när jag återvänder till Dallas, säger Heiskanen, som berättar att han jobbat med styrka och explosivitet i sommar.

Läs också