Hoppa till huvudinnehåll

VPS satte stopp för mardrömssviten – slog IFK Mariehamn och öppnade segerkontot för säsongen i dramatisk stil

VPS firar mål.
Segeryra i Vasa. VPS firar mål. Bild: All Over Press Vaasan Palloseura

VPS har äntligen vunnit en fotbollsligamatch under säsongen 2019. Hemmamatchen mot IFK Mariehamn slutade 2–1 – efter ett segermål på stopptid. En enorm lättnad, medger segerarkitekten Jesper Engström efteråt för Ruutu.

20:e gången gillt.

I sitt tredje sista försök för grundserien lyckades VPS äntligen öppna segerkontot i fotbollsligan för säsongen.

Det var Eero-Matti Auvinen som blev enorm matchhjälte för Vasalaget. Auvinen var först på ett inlägg i tilläggsminuterna och nickade in bollen. 2–1. Festen kunde börja.

Inte ens tränaren Christian Sund, som tidigare under matchen förpassats upp på läktaren av matchens huvuddomare, kunde hålla sig och sprang in på plan.

Fram till Auvinens fullträff såg matchen ut att resultera i ytterligare ett poängtapp för Vasalaget. Värdarna inledde vasst och kunde i form av Momodou Sarr gå upp i 1–0-ledning efter bara sju spelade minuter.

Men efter pausvilan var det gästande IFK Mariehamn som var piggare. Med en knapp halvtimme på klockan fick ålänningarna en straff och Dylan Murnane var säker från elva meter. 1–1.

Men den här gången reste sig VPS.

– Det känns otroligt bra. En enorm lättnad. Ännu smaskigare då vi avgjorde så sent, medger Jesper Engström, som stod för det avgörande inlägget, i Ruutus tv-intervju.

– VPS förtjänade att vinna i dag. Vi var ett steg efter hela tiden, kompar i sin tur IFK-kollegan Keaton Isaksson.

Kryss i Seinäjoki och målkalas i Lahtis

För SJK resulterade tränarrockaden inte i full poängpott. Seinäjokilaget meddelade tidigare att Alexei Eremenko sr fått gå från posten, men i den första matchen under nygammalt skotskt ledarskap fick SJK nöja sig med 0–0 hemma mot RoPS.

Matchen mellan FC Lahti och FC Honka blev däremot målrik. Tack vare ett mål av Jasin-Amin Assehnoun och en dubbelsalva av Gael Junior Etock hade värdarna gått upp i 3–0-ledning efter bara en kvart.

I den andra halvleken fick Esbogästerna grepp om matchbilden, men en fullträff var av Lucas Kaufmann och Demba Savage tröstade föga då poängen stannade i Lahtis med 3–2 på tavlan.

Två omgångar återstår av grundserien i fotbollsligan.

I ettan slutade omgångens enda match 2–2. Det var TPS som stod värd för MyPa.

Artikeln korrigerad kl. 20.52, det stod ursprungligen att FC Lahti gått förbi SJK i ligatabellen, men det stämmer inte.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport