Hoppa till huvudinnehåll

Manchester United misslyckades med att ta ledningen i Premier League – Paul Pogba missade sin fjärde ligastraff på ett år

Paul Pogba missade sin straff i den 68:e minuten.
Paul Pogba missade sin straff i den 68:e minuten. Paul Pogba missade sin straff i den 68:e minuten. Bild: Ryan Browne/BPI/REX/All Over Press Paul Pogba

Manchester United hade möjligheten att ta ledningen i Premier League men misslyckades. Bortamatchen mot Wolverhampton slutade 1–1 och Paul Pogba i United fick bära en del av skulden efter att ha bränt en straff. Fransmannens straffsaldo i ligan under det senaste året är sju fullträffar och hela fyra bommar.

Manchester United tog ledningen i den 27:e minuten genom Anthony Martial och ledde välförtjänt i halvtid med 1–0. I andra halvleken spelade Wolverhampton upp sig och fick utdelning i den 55:e minuten då Ruben Neves kvitterade till 1–1.

Drygt tio minuter senare fick Manchester United chans att ta ledningen på straff. Conor Coady fällde Paul Pogba i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Pogba var tydlig med att han själv ville ta straffen som han sedan missade. Under det senaste året har Pogba skjutit elva straffar i Premier League. Saldot är sju mål och fyra missar.

"De bestämmer"

Lagkamraten Marcus Rashford satte en straff för en vecka sedan och med facit i hand spekulerades det i om inte Rashford även borde ha slagit straffen mot Wolverhampton.

Paul Pogba och Ole Gunnar Solskjær efter matchen.
Paul Pogba och Ole Gunnar Solskjær efter matchen. Paul Pogba och Ole Gunnar Solskjær efter matchen. Bild: EPA-EFE/PETER POWELL/AOP Paul Pogba,Ole Gunnar Solskjær

Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjær säger ändå till nyhetsbyrån AP att det inte var något konstigt med det hela.

– Dessa två är våra uttalade straffskyttar. Det är upp till dem att där och då bestämma vem som skjuter.

– Marcus gjorde mål förra veckan men Paul har också självförtroendet. Jag gillar spelare med självförtroende, sade Solskjær.

Liverpool toppar

Matchen slutade 1–1.

– I den första halvleken spelade vi moget. I den andra var vi slarviga. Vi utvecklas. Vi har ett ungt lag som går framåt, tyckte Unitedtränaren.

Med en seger hade Manchester United tagit ledningen i Premier League efter två spelade omgångar. Det oavgjorda resultatet innebär ändå att Liverpool behåller serieledningen. Förutom Liverpool har endast Arsenal full pott, det vill säga sex poäng.

Resultat:

Wolverhampton – Manchester United 1–1 (0–1)
27. 0–1 Anthony Martial
55. 1–1 Ruben Neves

Läs också