Hoppa till huvudinnehåll

Teddy Nordling förstärker handbollsherrarnas tränarstab – blir assisterande tränare till Ola Lindgren: "Laget är fullt av intressanta spelare"

Teddy Nordling.
Teddy Nordling ansluter till herrlandslagets tränarstab. Teddy Nordling. Bild: Yle/Janne Karinkanta Teddy Nordling,handboll,Sjundeå if (Handboll)

Finlands herrlandslag i handboll har gjort klart med en medhjälpare till den färske förbundskaptenen Ola Lindgren. Teddy Nordling kommer att ansluta till tränarstaben för att fungera som assisterande tränare. Nordling fortsätter samtidigt som Sjundeå IF:s chefstränare.

Det var i slutet av juni som det stod klart att svensken Ola Lindgren ska ta över ansvaret för Finlands herrlandslag i handboll. Idag meddelade förbundet att Teddy Nordling kommer att assistera Lindgren i landslaget.

Nordling, som själv gjort 102 landskamper för Finland, säger i ett pressmeddelande att främst två saker väckte hans intresse.

– Jag tycker att laget är fullt av intressanta spelare och sedan förstås möjligheten att se hur en erfaren tränare tänker och hur han bygger upp det spelmässiga. Dessa två saker fick mig att ansluta till landslagsverksamheten, säger Nordling.

Ett par veckor efter att Lindgren presenterats som chefstränare blev det klart att svensken kommer att träna egyptiska Al Ahly nästa säsong. Teddy Nordling fortsätter i sin tur som chefstränare för Sjundeå IF.

Nordling menar att landslaget går en ljus framtid till mötes.

– Jag tycker att lagets framtid ser bra ut. Jag tror att många spelare är nära genombrott. Samtidigt ska man minnas att flera länder höjt nivån och att den internationella konkurrensen bara blir hårdare på landslagsnivå.

Nordling berättar att man inom de närmaste veckorna kommer att vara i kontakt med spelarna. Höstens program blir klart först vid månadsskiftet, då de exakta datumen för VM-kvalmatcherna klarnar. I slutet av oktober står två matcher mot Japan på schemat, före VM-kvalets första matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport