Hoppa till huvudinnehåll

Anton Lundell är Finlands toppnamn i NHL-draften 2020 – ytterligare ett par blåvita talanger kan reserveras tidigt

Anton Lundell, HIFK
Anton Lundell har NHL-scouternas blickar på sig den kommande säsongen. Anton Lundell, HIFK Bild: Tomi Natri/All Over Press HIFK Hockey

De nordamerikanska ishockeyreportrarna är eniga – Anton Lundell kommer att reserveras med ett lågt nummer i NHL-draften nästa sommar. Också Kasper Simontaival och Roni Hirvonen har potential att reserveras i den första omgången.

The Athletics Scott Wheeler förutspår att Lundell reserveras som sexa, medan Ryan Kennedy från The Hockey News utgår från att den 17-årige finländaren plockas som sjunde spelare.

Anton Lundell vek sig en plats i Helsingfors IFK:s ligalag förra säsongen. Han noterades för 9+10 på 38 grundseriematcher. Han förväntas få sitt definitiva genombrott i de finländska rinkarna den kommande säsongen.

Lundell var dessutom med om att vinna JVM med Juniorlejonen i Kanada vid årsskiftet.

Anton Lundell firar.
Anton Lundell gjorde 1+3 i JVM i vintras. Anton Lundell firar. Bild: Christian J. Stewart / All Over Press Finland

Scott Wheeler tippar dessutom att Kasper Simontaival och Roni Hirvonen reserveras i första omgången. Tappara-yttern Simontaival som 14:e spelare och Esbo Blues-fostrade centern Hirvonen som 25:a.

Både Wheeler och Kennedy är övertygade om att den kanadensiska yttern Alexis Lafreniere reserveras som etta. De förutspår också att svenskarna Alexander Holtz och Lucas Raymond draftas strax före Lundell.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport