Hoppa till huvudinnehåll

Branden i Saltbodan verkar ha startat på utsidan av byggnaden och berott på ett misstag eller en olyckshändelse

Brända stockar vid gammalt trähus.
Branden tros ha startat på byggnadens utsida. Brända stockar vid gammalt trähus. Bild: Yle / Lone Widestam Lovisa,bränder,eldsvådor,kaféer,restauranger,historiska byggnader,Kulturhistoriska byggnader,brand- och räddningsverksamhet,räddningsverk,timothy kühn

Räddningsmyndigheten reder för tillfället ut branden i Saltbodan i Lovisa 20.8 som en olycka, ett misstag eller annan motsvarande gärning eller händelse.

– Enligt våra uppgifter verkar det inte vara frågan om någon utomstående gärningsman, utan om ett misstag eller en olyckshändelse som, av fortfarande odefinierbara skäl, utlöst en brand, säger räddningsverkets brandundersökningsledare Timo Kouki.

Räddningspersonal som står och sprutar vatten på en röd boda med svart tak.
Branden bröt ut 20.8 strax efter midnatt. Släckningsarbeten höll på fram till morgonen. Räddningspersonal som står och sprutar vatten på en röd boda med svart tak. Bild: Yle/Rebecka Svedberg Lovisa,uteservering,eldsvådor,brand- och räddningsarbete,cafe saltbodan

Han säger också att det enligt räddningsverkets utredning ser ut som att branden har startat på utsidan av restaurangbyggnaden.

Utredningen kommer hur som helst att fortsätta och det är fortfarande möjligt att brandorsaken ändrar.

– Det finns fortfarande så många faktorer som ännu kan förändras. Polisens utredning kan också förändra våra resultat. Det kan dessutom hända att vi aldrig säkert kommer få veta vad som utlöste branden.