Hoppa till huvudinnehåll

Ny fjäder i hatten för Camilla Richardsson – har också blivit uttagen till att tävla mot USA: ”Gått från 0 till 100”

Camilla Richardsson, Lapinlahti 2017.
Camilla Richardsson (arkivbild). Camilla Richardsson, Lapinlahti 2017. Bild: SUL / Anssi Mäkinen Camilla Richardsson

Först Annimari Korte. Sedan Oliver Helander. Nu har också Camilla Richardsson valts till Europas trupp som ställs mot USA i vitryska Minsk den 9–10 september. Jättehäftigt, summerar hinderlöparen själv för Yle Sporten.

Den 9–10 september ska Europa och USA mäta sig mot varann i friidrott i den vitryska huvudstaden Minsk. Så som det ser ut nu kommer tre finländska idrottare att vara med och tävla för Europa.

Annimari Korte var först att bli uttagen på 100 meter häck. I går klarnade det att Oliver Helander blivit vald till spjuttruppen.

Nu står det klart att också Camilla Richardsson kommer att få tävla mot USA. Själv ser hon naturligtvis fram emot det kontinentala landslagsuppdraget.

– Det kommer att vara en jättehäftig upplevelse. Jag har ju representerat landslaget förr, men hela kontinenten? Det kommer att bli jättehäftigt, säger hon för Yle Sporten.

"Var så långt nere man bara kan vara"

För Richardsson är uttagningen ytterligare ett bevis på att karriären är på väg framåt.

Tidigare i sommar putsade hon det personliga bästat med bred marginal och knep samtidigt en plats i friidrotts-VM i Doha. Sedan blev hon uttagen till Diamond League, där debuten resulterade i en tolfteplats.

– Det har gått från 0 till 100, medger hon.

I fjol grusades säsongen av en fotskada, som dessutom ledde till att hon blev utan olympiska kommitténs ekonomiska stöd för den här säsongen.

– I fjol var jag så långt nere man bara kan vara. Men nu känns det som att allt går vägen. Det betyder mycket för självfötroendet – att man får belöning för all möda och besvär, säger Richardsson.

På veckoslutet väntar Sverigekampen för Richardssons del, där hon ska löpa både 3000 meter hinder och 5000 meter. Efter det blir det träningsläger i Pajulahti fram till Europa-USA-tävlingen i september.

– Det känns som att det bara är roliga tävlingar kvar av säsongen nu, säger Richardsson.